USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Банди Гаїті взяли штурмом тюрму і звільнили тисячі ув’язнених

4 Березня 2024 09:20
Озброєні банди взяли штурмом головну в'язницю в столиці Гаїті Порт-о-Пренсі, звільнивши більшість із чотирьох тисяч ув'язнених.

Про це пише УП з посиланням на BBC.

Видання зазначає, що більшість з близько 4 000 чоловіків, яких там утримували, втекли.

Серед затриманих були члени банди, яких звинувачують у причетності до вбивства президента Жовенеля Моїза у 2021 році.

У публікації зазначається, що насильство на Гаїті, найбіднішій країні Америки, погіршилося в останні роки. Банди, які прагнуть усунути прем'єрміністра Аріеля Анрі, контролюють 80% Порт-о-Пренса.

Останній сплеск насильства почався, коли Аріель Анрі вирушив до Кенії домовлятися про розміщення на Гаїті міжнародного контингенту для боротьби з бандитизмом.

Саме тоді лідер однієї з банд Джиммі Шерізьє (на прізвисько Барбекю) оголосив про об’єднаний напад банд з метою повалення Анрі. Хвиля перестрілок призвела до загибелі чотирьох поліцейських і поранення п'ятьох.

Профспілка поліції Гаїті звернулася до військових з проханням допомогти укріпити в'язницю, але в суботу пізно ввечері її було взято штурмом.

BBC додає, що на Гаїті мали відбутися вибори, Анрі мав піти у відставку 7 лютого, але цього не сталося.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus