USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бар «33 квартал» хочуть закрити мешканці будинку

28 Березня 2013 14:38
Мешканці будинку №17 на вулиці Кравчука у Луцьку незадоволені, що у їхньому будинку вже кілька років функціонує бар «33 квартал». Люди скаржаться на гучну музику у нічний час та запахи з кухні, які чути у квартирах будинку.

Ані каналізаційна, ані вентиляційні системи житлового будинку не пристосовані до функціонування в ньому бару, - повідомляють «Хроніки Любарта».

Мешканець квартири №41 Анатолій Загородній, який живе над приміщенням бару, розповідає, що придбав своє житло на вторинному ринку у 2008 році. Попередні власники дозволили підприємцю Діхтяруку вивести квартири першого поверху з житлового фонду та переобладнати їх під магазин промислових товарів. А у 2011 році це приміщення орендувала ПП Лєскова, яка облаштувала тут бар, на розміщення якого ніхто дозволу не давав.

За словами, що ані каналізаційна, ані вентиляційні системи житлового будинку не пристосовані до функціонування в ньому бару.

«Для закладів харчування має бути окрема каналізація з жироутворювальними камерами, інакше в трубах будуть утворюватись жирові пробки. Також має бути окремий вентиляційний канал. Подивіться, багато які бари, ресторани та кафе виводять по зовнішніх стінах будівель металеві вентиляційні коробки. Які йдуть вище від рівня будинку. Якщо цього не робити, то всі запахи будуть в інших квартирах», - стверджує мешканець квартири №41.

Окрім того, мешканка квартири №42 Тетяна Усик скаржиться на гучну музику, яка лине з бару, а у неї - маленький хлопчик, якому лише 5 місяців.

Голова ОСББ «Кравчука-17» Георгій Давидюк від імені мешканців будинку звертався у прокуратуру, міську раду та санстанцію та отримав відповідь, що бар «33 квартал» працює на законних підставах.

Рада правління ОСББ «Кравчука-17» рішенням від 7 березня 2013 року вирішила відключити бар від користування внутрішньо будинковими системами з 15 квітня 2013 року у випадку, якщо конфлікт не буде розв’язаний до цього часу.

Своєю чергою, приватний підприємець Валентина Лєскова, яка є власником бару «33 кварталу», відкидає усі звинувачення на свою адресу. Мовляв, мешканці надто упереджено ставляться до діяльності закладу. За її словами, вона намагається порозумітися з мешканцями: прочистила власним коштом димо-вентиляційний канал у будинку, поставила сусідам допоміжну вентиляцію.

«Мешканці скаржаться на мене, мовляв, 7 березня у нас довго грала музика. Не було такого. У нас чітка установка, що після 22 години жива музика не грає», - розповідає Валентина Лєскова.

Прокуратура міста Луцька голові ОСББ «Кравчука-17» надіслала лист про те, що 19 травня 2011 року посадовими особами Луцької міськрайонної СЕС провели санітарно-епідемічне обстеження кафе-бару «33 квартал», під час якого виявили перевищення рівнів шуму у квартирах житлового будинку. Підприємця Лєскову оштрафували та тимчасово заборонили експлуатувати бар на вулиці Кравчука, 17. Уже 4 липня 2011 року провели повторне обстеження бару «33 квартал» та відзначили, що згадані порушення усунули.

Проте, як стверджують мешканці квартир №41 та №42, насправді робота закладу не припинялась. Тим більше, ніхто не вживав жодних заходів щодо влаштування звукоізоляції. Анатолій Загородній припускає, що СЕС не виїжджала на місце для повторного обстеження. Просто зробили відповідну довідку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
22 Показати IP 28 Березня 2013 15:04
чула замість кварталу має там бути Соло
33 Показати IP 28 Березня 2013 15:30
Буде, вже вивіска є. Луцьк можна сміливо вносити у книгу рекордів Гіннеса, як місто з найбільшою кількістю піцерій на квадратний кілометр площі)
мсв Показати IP 28 Березня 2013 16:24
Найтихіший заклад з тих що є в районі. Ввечері і вдень дуже часто напівпорожній. І музика ввечірі теж не грає. Якщо хочеться повечеряти і поговорити з друзями - то там дуже тихо!
сміються за кордоном:) Показати IP 28 Березня 2013 16:51
"Ані каналізаційна, ані вентиляційні системи"-шо знов в кораблику писали новину? Шо за "ані"???
50 Показати IP 28 Березня 2013 17:33
У нас чітка установка, що після 22 години жива музика не грає»,а до 22 години вдома взагалі знаходитись неможливо,а після 22 вивалюються відвідувачі цього смердючого генделика і ходять у туалет де бачать,хоча він у барі присутній
DM Показати IP 28 Березня 2013 19:18
Да, людям не позавидуешь. И что это за безобразие- бар в жилом доме...
осбб Показати IP 28 Березня 2013 21:57
поживемо, побачимо.
**** Показати IP 1 Квітня 2013 15:28
музика грає дуже голосно постійно, а особливо у різні святкування.Під час проведення весіль та день народжень враження, що ти теж запрошений,орендарі на зауваження та прохання не реагують,вважаючи що їм усе можна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus