USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Башкаленко контролюватиме ремонт доріг особисто

9 Квітня 2013 15:31
Заступник голови Волинської обласної державної ради Олександр Башкаленко особисто контролюватиме, як завершуватимуть ремонт автошляхів.

Про це він заявив під час наради з питань ремонту автомобільних шляхів державного і місцевого значення та доріг комунальної власності 9-ого квітня.

Посадовець назвав «жахом» підготовку районних державних адміністрації до початку сезону ремонту автомобільних доріг місцевого значення в області. За його словами, проектно-кошторисну документацію на використання бюджетних коштів виготовили в повному обсязі лише Володимир-Волинський, Шацький та Маневицький райони.

Заслухавши звіти представників районних адміністрацій та міських рад міст обласного значення, Башкаленко відзначив успіхи керівництва Любомльського району, за що пообіцяв виділити додатково на ремонт доріг 250 тисяч гривень.

Решту представників районів посадовець зобов’язав підготувати проектно-кошторисну документацію вже до кінця цього тижня, аби ремонтні роботи автошляхів розпочати якомога швидше. Перші результати цієї роботи з’являться напередодні Великодніх свят, решту лагодитимуть згідно графіків.

«Я думаю, що на наступній нараді значно покращиться стан виконання розпоряджень голови щодо ремонту автомобільних доріг. Ця робота, справді, важка. Це клопітка та щоденна праця, а районні керівники мусять охоплювати всі напрямки. Він ніби і ставить завдання підопічним, а вони часто «буксують», - розповів журналістам ситуацію Башкаленко. «Це ж треба об’їхати дороги, зробити заміри, замовити проектну документацію. Неодноразово зібрати відповідальних. До Пасхи в кожному з районів кілька проектів будуть зроблені однозначно», - додав він.

За словами посадовця, цього року вперше виконавцям робіт в проектній документації «пропишуть» гарантійні умови щодо якості відремонтованого дорожнього полотна.
«Цього року угоди будуть заключати лише з тими, хто дасть гарантію на якість виконаних робіт. Решті – відмовимо», - налаштований рішуче заступник губернатора.

«Сьогодні виявлено 60% неякісно виконаних робіт об’єктах, реалізованих минулого року. Ми вже маємо фото документацію та інші відомості. Тепер, перш ніж фінансувати когось із підрядників, які допустили в своїй минулорічні роботі брак, ми переконаємося чи виправили вони недоліки, виявлені раніше», - наголосив Башкаленко.

Нагадаємо, раніше посадовець пригрозив забрати кошти на ремонт комунальних доріг, якщо сільські голови не активізуються.

Сьогодні ж Башкаленко розповів, що уряд пішов на поступки та перерахував неосвоєні в минулому році сільськими радами кошти на цей рік: «Нам пішли на зустріч, якщо в цьому році не буде виконання по цих бюджетах, держава просто спише гроші».

«Держава жорстко ставить питання: якщо ви не використовуєте кошти, які ми вам даємо, ми забираємо їх назад. Ми робимо виїзні наради в райони, проводимо там роботу. Ми не допустимо, щоб кошти лишились неосвоєними, - резюмував Башкаленко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ощадливий Показати IP 9 Квітня 2013 15:37
величина відкату прямо пропорційна кількості "контролерів"
Ломип Показати IP 9 Квітня 2013 15:50
Автодори не хочуть ремонтувати за таких виставлених вимог влади та при обмеженому фінансуванні. Подивіться на дороги, і починайте звикати з їх жахливим станом. Це надовго.....
н да Показати IP 9 Квітня 2013 18:19
одночасно: чоловік-паук чи супер мен стоятиме над всіма працівниками усіх доріг в 1 день, прям привид,а не людина=)
40 квартал Показати IP 9 Квітня 2013 19:12
А я думаю, що Башкаленко принциповий. Він справді проконтролює.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus