USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Башкаленко обіцяє 40 нових дитсадків у волинських селах. ФОТО

27 Жовтня 2010 11:21
У селі Литовеж Іваничівського району відкрився новий дитячий садок.

Новий садок «Сонечко» має змогу прийняти у своїх стінах близько 35 вихованців. За словами, завідувачки дитячого закладу це близько половини від усіх охочих. Для того, щоб задовольнити попит на відвідування садочка, місцева влада пообіцяла уже найближчим часом реконструювати другу частину приміщення, у якому розміщений заклад і в найкоротші терміни адаптувати його під потреби дітей.

Відкриття дитячого дошкільного закладу мешканці Литовежа чекали близько 5-ти років. Село – одне з найбільших у районі, батьки працюють, відтак виникали постійні проблеми із прилаштуванням малечі.

Участь у його відкритті взяв перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко.

Олександр Башкаленко подарував закладу домашній кінотеатр і висловив сподівання, що цей корисний подарунок зробить хвилини перебування малечі у садку ще яскравішими та пізнавальними.

«Якщо відкриваються нові садочки, відповідно, у нашому строю прибуває, народжуються нові волиняни і ми повинні докласти усіх зусиль, щоб батьки відчували підтримку держави у повсякденному житті, а малеча мала змогу змалку пізнавати світ в радісних кольорах. Такі приємні події не повинні бути рідкістю, вони мають стати традицією», - сказав Олекандр Бавшкаленко.

Чиновник повідомив, що програма нової влади передбачає будівництво понад 40 дитячих садків по усій Волині протягом найближчих п’яти років. «Першочерговість буде визначатися в залежності від кількості мешканців того чи іншого населеного пункту. Але так чи інакше ми по максимуму охопимо всю область», - пообіцяв Башкаленко.

Під час свого перебування в Іваничівському районі, Олександр Башкаленко відвідав Литовезьку загальноосвітню школу. Вчителі йому зізналися, що протягом останніх років школа фактично не отримувала державного фінансування. Відтак весь наочний матеріал педагоги змушені були купувати за власний кошт.
Олександр Башкаленко запевнив, що така ситуація в подальшому повторюватися не буде: «Президент оголосив наступний рік – роком освіти. Я впевнений, що фінансування освіти значно збільшиться. Лише на Волинь під освітні цілі ми запланували отримати близько 350 мільйонів. Ми уже розписали, куди ці кошти підуть. Керівник кожного району отримав завдання визначити першочергові об’єкти, які потребують капіталовкладення – це садочки, школи, тощо. Комп’ютеризація повинна охопити кожне село. Учні сільських шкіл повинні отримувати всебічну освіту і не бути обабіч прогресивних освітніх процесів, тому підключення до мережі інтернет повинне бути обов’язковим», - сказав Башкаленко.
Під час відвідин школи Олександр Башкаленко дав доручення педагогічному колективу скласти список необхідного навчального інвентарю і запевнив, що максимально на обласному рівні вирішить потреби Литовезького учбового закладу.

Під час свого візиту до Литовежа Олександр Башкаленко відзначив, що село не лише велике за кількістю мешканців, а й займає чималу площу, відтак, потребує шкільного автобуса. «Я помітив, що село розбите на окремі хутори, які подекуди доволі віддалені від центру. В холодну пору року доправлення дітей до школи, дитсадка вкрай складне. Я зроблю все, від мене залежне, щоб у ході реалізації програми «Шкільний автобус», які заплановано завершити у 2013 році Литовеж отримав транспорт в першу чергу» - запевнив Олександр Башкаленко.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus