USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Батальйон Горішок»: як волинські пенсіонерки наближають Перемогу

14 Березня 2023 22:02
Це історія про те, як наші воїни тримали позицію на Донбасі, а зберегти бойовий дух їм допомогли три пакуночки з горішками і записочки у них від волинських пенсіонерок.

Про це йдеться в ТСН.

Боєць 112-ї бригади тероборони Збройних сил України Ігор згадує, що допомогло вистояти на передовій у кінці осені на Донеччині. По селу Білогорівка російські окупанти вели прицільний вогонь.

«Були на позиції втрьох: я, водій київського метрополітену, теж доброволець, і поет Тітан. Холодно, морозно», – каже він.

Вони мали бути на передовій позиції два дні, а застрягли там на два тижні. Над головами – безперервні обстріли, замінити їх ніяк. І от один із побратимів у кишенях намацав пакетики з горішками. Їх якось привозили волонтери, то він прихопив собі кілька торбинок.

«Кожен розкриває, а там горішки і побажання. На кожному серці було побажання. В одного: «Перемагайте! Ви стоїте за нас. Ми вас любимо». І підпис: «Оля, 3-В клас». І всі так: «Оооо, як гарно». І настрій покращується. Другий пакуночок відкриваємо. «Слава Україні. Бомбіть їх. Дякую вам. Василь, 5 клас». Тримайтесь! Я відриваю свій, такий думаю, що там, що ж мені дісталося? А на паперовому сердечку написано: «Слава Україні, баба Галя» і номер телефону», – пригадує Ігор.

Читати ще: Волонтери військової пошти повезли з Луцька на передову дві автівки з передачами

Він вирішив віддячити бабі Галі і просто з окопу відправив їй повідомлення.

«Добрий вечір, мене звати Ігор. Я з першого дня на війні. 165 днів на нулі... На позиції сидимо під дощем, але у грудях і на душі тепло, бо отримав паперове серце! Дякую Вам і Слава Україні», – пригадує, що написав тоді.

Вони тримали позицію і чекали відповіді від баби Галі. Жартували, що у таке пекло їм ніхто не пише. Відповідь надійшла, згодом.

«Героям Слава! Мені дуже приємно, що я чимось маленьким, але важливим змогла вам допомогти. Ми – три пенсіонерки з «Батальйону Горішок», збираємо пакуночки і відправляємо всім хлопцям на передову», – читає вже свою відповідь журналістам ТСН на Волині та сама баба Галя – волонтерка Галина Козлова.
«Батальйон Горішок» дислокується на Волині, у ньому вже не три пенсіонерки, а шість. Панянки жартують, що бойове злагодження усі пройшли успішно, уже напакували зо 30 тисяч торбинок зі смаколиками для українських воїнів.

Читати ще: Волинські пенсіонери придбали техніку для 14-ї бригади

Горіхи спочатку лущать, потім сушать, далі фасують і в кожен пакетик – записочка.

«Ми всі пишемо: баба Лєна, баба Люба, баба Галя. Пишу та наказую вернутися додому живим і здоровим», – сміються жінки.

Що написано від душі на маленькому папірчику – стає великою підтримкою на передовій.

Ігор особисто сказав про це бабі Галі з «Батальйону Горішок», коли ТСН влаштувала зустріч онлайн.

«Дякую вам величезне. Я той самий боєць, який знайшов паперове серце. Ми були у такій ситуації, коли такі серця підтримували нас. Дякую, що ви є, за вас будемо гризти», – сміється боєць.

«А ми тут будемо ще більше горіхів бити, ви там – орків. А ми горіхів для вас. Ви дуже круті. Всім хлопцям привіт від нас. Від нашого батальйону всім привіт. Ми як отак бачимо вас наяву, то всі потрошки молодшаємо», – сміється у відповідь волонтерка Галина.

Розмова закінчується тим, що усіх хлопців зі 112-ї бригади ТРО ЗСУ у гості кличе батальйон пенсіонерок «Горішок». Місце зустрічі – село Веснянка, дата – День Перемоги над російським окупантом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus