USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Батьки Героя знайшли підтримку не у держави, а в небайдужих людях

13 Червня 2017 13:55
Депутат Волинської обласної ради, голова фракції «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Вячеслав Рубльов та депутат Луцької міської ради, укропівець Сергій Шкода придбали котел для сім’ї загиблого Героя Ігоря Філіпчука.

Про це повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

«Він був дуже добрим – ніколи до дітей не приходив з пустими роками. Як почалася революція – поїхав на Майдан. А коли почалися бойові дії в Україні – записався в «Айдар» і пішов воювати за Україну», – розповідає батько загиблого воїна Ярослав Філіпчук.

В батьківському будинку бережуть фотографії сина. Їх небагато – на одній Ігор з родиною, на іншій – Ігор з племінниками, ще кілька – із зони бойових дій.
«Я його забирав, без голови. А там коридор і нікого не пускають. Ввезли на каталці. Його за руку взяв, а рука як вата. А та жовто-синя наліпка, яку вони носили, аж в шкірі закипіла, як залізо, – зі сльозами на очах розповідає про ті страшні для нього дні батько загиблого АТОвця, Ярослав Філіпчук. – Він мені сниться, але все спиною – лиця нема, бо я так труну і не відкрив».

Попри те, що Ігоря не стало три роки тому, його старенькі батьки ніяк не можуть змиритися з цим фактом. Щоб пережити горе, намагались максимально зайняти себе роботою. Першим ділом збудували будинок, який планував звести Ігор, пізніше навели лад на подвір’ї. Вже потім згадали, що потрібно в будинку, де живуть самі, замінити котел. Він у їхньому будинку стояв ще з 80-х років, кажуть, вже не грів і автоматика не працювала.
«Про проблему із технікою цієї сім’ї дізнався від голови фракції «УКРОП» у Волиньоблраді Вячеслава Рубльова і ми разом вирішили придбати котел для них», – розповідає депутат Сергій Шкода.
«Вони втратили найрідніше, тому наш обов’язок підтримати їхню сім’ю та надати всю посильну допомогу. Шкода, що цю роботу доводиться робити небайдужим людям, а не державі, яка декларує свою підтримку сім’ям АТОвців», – підкреслив Вячеслав Рубльов.

Єдине, чого досі ще не отримали згорьовані батьки – звання Героя України для їхнього сина. Після того, як він героїчно загинув у 2014 року, Ігоревих заслуг на загальнодержавному рівні досі не признали. А він, як кажуть батьки, врятував товаришів, коли під час ворожої атаки підбив танк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
11 Показати IP 13 Червня 2017 14:16
А чому ж так ?
Стрілецька 6 Показати IP 13 Червня 2017 14:19
Дякуєм Шкоді за приватизацію гуртожитку і ремонт прибудинкової території
таксист Показати IP 13 Червня 2017 21:53
Неправда. Він на Майдан не їздив, це точно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus