USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Батьки «роблять» дітей ще у школі «інвалідами», - Святослав Кравчук

18 Серпня 2008 17:00
Заступник голови Волинської ОДА Святослав Кравчук під час виїзного засідання міжвідомчої комісії з питань оздоровлення та відпочинку дітей розповів про проблеми зі вступом обдарованих дітей у вищі навчальні заклади на Волині. Про це 18 серпня повідомив репортер «Волинських Новин».
Пана Кравчука «зачепило за живе» питання цьогорічної вступної кампанії до українських і, зокрема, волинських вишів. «Сьогодні дійшло до того, що дитина, котра набрала 188-198 балів з 200 на зовнішньому незалежному оцінюванні, не проходить на державне місце, на відміну від пільговиків, котрі, при всій моїй повазі до них, набирають, наприклад, тільки 125 балів», - бідкався Святослав Кравчук.
За його словами, українських дітей із високими балами зовнішнього тестування через російські товариства з радістю беруть на державні місця у вищих навчальних закладах Російської Федерації. Ті ж батьки, які мають достатньо коштів, обирають для своїх чад заради здобуття вищої освіти іншу країну-сусіда – Польщу.
«Сьогодні доходить до того, що батьки «роблять» своїх дітей ще у школі «інвалідами», вишуковуючи відповідні довідки і не задумуючись про можливі наслідки. Кого ми готуємо – пільговиків чи спеціалістів? Адже пільги на знання немає», - зазначив заступник голови ОДА. Як він стверджує, волинська влада готує лист до відповідних загальнодержавних органів, де запропонувала два шляхи виходу з цієї скрутної ситуації.
Перший передбачає, що пільговим категоріям абітурієнтів виділяється лише певна обмежена кількість державних місць, і за право їх здобуття пільговики змагаються вже між собою. Інший вихід волинські чиновники вбачають у скасуванні будь-яких пільг щодо вступу до вишів. Натомість пропонується запровадити для пільгових категорій преференції вже під час самого навчання – підвищений розмір стипендії, право на безоплатне місце у гуртожитку тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus