USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Бельгійський суд призупинив ордер на арешт екслідера Каталонії

3 Січня 2020 07:00
Судова влада Бельгії призупинила дію ордера на арешт і екстрадицію в Іспанію колишнього глави Каталонії Карлеса Пучдемона.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням наeldiario.es.

«Бельгійське правосуддя визнало наш імунітет і вирішило призупинити ордери про арешт і екстрадицію», – написав Пучдемон у Твіттері. Аналогічне рішення прийнято щодо каталонського політика Тоні Комина, якого, як і Пучдемона, обрали членом Європарламенту.

Джерела газети El Mundo зазначають, що таке рішення суду означає, якщо Європарламент, обраним членом якого є Пучдемон, оголосить, що у політика немає імунітету, ордер на його арешт і екстрадицію знову буде дійсний.

Мадрид раніше вже намагався домогтися того, щоб Пучдемон, якого на батьківщині звинувачують в розтраті держкоштів і заколоті, повернувся в Іспанію, однак спроби виявилися невдалими. у результаті суд в Іспанії знову видав ордер на арешт Пучдемона в жовтні, відразу після того, як реальні тюремні терміни отримали інші каталонські політики, причетні до подій навколо референдуму в Каталонії в жовтні 2017 року.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року колишньому главі уряду Каталонії Карлесу Пучдемону заборонили доступ до будь-яких будівель Європарламенту після того, як іспанський суддя видав новий європейський ордер на його арешт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus