USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Беломоїній забракло 16 секунд до золота

6 Квітня 2016 17:17
Лучанка Яна Беломоїна зайняла друге місце на велоперегонах класу маутенбайк, що днями відбулися в околицях хорватського Загребу.

На цьогорічному турнірі XCO Premantura Rocky Trail було трішки менше відомих велосипедистів, ніж минулого року. Організатори це пов’язують з тим, що 2016-ий є олімпійським роком. Тому на золото в Хорватії об’єктивно претендували перші номери України – Яна Беломоїна – та Словенії – Таня Закель.

Зі старту словенка тримала лідерство, та весь час волинянка наступала їй на п’яти. В результаті Закель таки виборола перемогу (01:22:08), а Беломоїна фінішувала другою з відставанням у 16 секунд (01:22:24). Бронза дісталася ще одній представниці України харків’янці Ірині Поповій (01:24:01).

«Я хвилювалась, бо не могла відірватися від Яни. Був момент, коли мені вдалося втекти від неї на гору, але за мить вона мене наздогнала. Лише в останньому колі мені вдалося здобути вирішальну перевагу», - сказала після фінішу Таня Закель.

«На жаль, тільки друге місце. Це не найкращі відчуття», - прокоментувала Яна Беломоїна.

Зазначимо, що для словенки це був лише другий старт у сезоні. Раніше на Кіпрі вона стала сьомою, а лучанка тоді виборола бронзу. А між цими змаганнями Яна ще зайняла друге місце на багатоденці Cape Epic в Південо-Африннській Республіці. А на початку року лучанка перемогла в Іспанії на міжнародній багатоденній Costa Blanca Bike Race.

У міжнародному рейтингу UCI Беломоїна продовжує утримувати третю сходинку з 1692 очками у своєму активі. Також Яна претендує на перемогу у цьогорічному «спортивному Оскарі» у номінації «Найкраща спортсменка 2015 року».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 6 Квітня 2016 20:08
Яночка МОЛОДЕЦЬ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus