USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бенедикт XVI зрікся папства. Ватикан призначив дату виборів нового Папи

11 Лютого 2013 15:24
Конклав кардиналів, який обере нового Папу Римського після відходу Бенедикта XVI, збереться в березні 2013 року.

Про це повідомляє «ТСН.ua» із посиланням на телеканал Rai News24.

Сьогодні низка італійських телеканалів повідомили про зречення престолу Папою Бенедиктом XVI. Папа пояснив, що почав відчувати тяжкість від роботи на престолі. Він довго обдумував це рішення і вирішив зробити це «на благо церкви» та через свій поважний вік.

Як повідомляє агентство Ansa, про це рішення понтифік повідомив особисто в понеділок під час консисторії з канонізації мучеників Отранто. За його словами, він відмовляється від понтифікату і «добре розуміє серйозність» цього рішення.

Керівник служби друку Святого Престолу Федеріко Ломбарді повідомив, що до обрання нового глави церкви цей пост залишиться вільним. Раніше Ломбарді повідомив про те, що понтифік офіційно оголосить про залишення престолу в останній день лютого о 21.00 за київським часом.

«Вибори відбудуться в 20-х числах березня, ми не знаємо точно, коли. Я очікую, що до Великодня у нас буде новий Папа», - сказав Ломбарді на прес-конференції у Ватикані.

Довідково:
Конклав – збори, на яких обирають Папу. При цьому, вибори відбуваються у приміщенні, яке повністю ізольоване від зовнішнього втручання. Для обрання нового Папи, кандидат повинен набрати дві третини голосів плюс один голос. У разі обрання, з димара над Сикстинською капеллою, де і відбувається Конклав, піднімається білий дим. Подібний спосіб був розроблений ще у 1274 році за часів Папи Григорія Х.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Thor Показати IP 11 Лютого 2013 16:49
Мистика в стиле Дэна Брауна!
Всезнайко Показати IP 11 Лютого 2013 17:09
Папа п...філів...
Всезнайко Показати IP 11 Лютого 2013 17:10
І папа Тягнибока теж...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus