USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Беркут почав ламати барикади Євромайдану в Києві. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

11 Грудня 2013 01:30
Беркут почав ламати барикади на вулиці Інститутській, повідомляють Українській правді очевидці. Величезна кількість правоохоронців рухається від Оперного театру в бік Київради. Люди співають гімн, кричать "Міліція з народом" та "Разом і до кінця". Окрім того, мітингувальники кидають в силовиків сніг і ллють воду.
Правоохоронці зараз з усіх сторін оточили Майдан Незалежності. Вони підійшли зі сторони Європейської площі, з вулиці Інститутської та Михайлівської. Про це повідомляють у групі Євромайдану у Фейсбуці, - передає УНН.
Зі сцени виступає співачка Руслана. Вона закликала"Беркут" не виконувати наказ штурмувати Майдан.


ХРОНІКА ПОДІЙ:
1:25 година - На сходах КМДА зібралося близько 200 людей. На площі перед міськрадою скопичилося близько 100 осіб, які оточили міліцію. Судовий виконавець Лариса Сабодаш зачитує ухвалу Печерського райсуду про вжиття заходів у справі щодо блокування тротуарів, доріг, шляхом розміщення на них різних предметів.

1:30 година - Майдан з боку Інститутської. "Беркут" стоть і чекає на наказ. Водночас з периметру вийшли депутати, які ведуть переговори з судовими виконавцями.
1:33 - Силиловики збирають прорвати барикаду зі сторони Михайлівської. Про це повідомив депутат Андрій Шевченко, присутній на місці. "Основна
частина сил зараз скупчена там. Яценюк, Турчинов намагаються стримати міліцію. Їх (силовиків) просто тьма", - сказав Шевченко.
1:35 - Біля ЦУМа вантажний автомобіль, в який завантажують частини барикад. Техніка відгороджена щільним рядом внутрішніх військ. Сама барикада оточена з усіх боків представниками внутрішніх військ. Протестувальників в середині табору немає, тож ніхто не чинить опору.
1:45 - Біля Будинку профспілок комунальники розбирають барикади та намети, проносячи ці речі крізь лінію силовиків.
"Беркут" на Інститутській ламає барикади, Євромайдан готується до атаки. Мітингувальники моляться і співають гімн України. Про це повідомляється на офіційній сторінці Євромайдан в мережі Facebook. "На вулиці Інститутській триває штовханина, також внутрішні війська починають блокувати вулицю Костьольну та Михайлівську. Зі сцени Євромайдану закликають усіх журналістів та іноземних дипломатів якнайшвидше підійти на Євромайдан!
Увесь Євромайдан скандує: "Мирний протест!". Хто може, негайно підходьте, людям дуже потрібна підтримка! Майдан стоїть!", - йдеться в повідомленні.
1:54 - Зі сцени Руслана закликає мітингувальників, що знаходяться з боку Інститутської, віддати "Беркуту" їхні щити. "Якщо "Беркут" має робити перший крок, хай вони роблять", - сказала співачка. Вона закликає мітингувальників зберігати спокій. Вона просить "Беркут" не виконували злочинний наказ
1:57 - Силовики прорвали барикади з боку Українського дому і рухаються по Хрещатику, відтісняючи людей в напрямку Майдану.
Люди на Євромайдані усі гуртом читають молитву "Отче наш".

2:00 - Силовики прорвалися на Майдан Незалежності з боку Українського дому. Вони відтісняють протестувальників. Також силовики прорвали людський ланцюг з боку Інститутської і рухаються в напрямку сцени на Майдані.
2:02 - "Беркут" заблокував Майдан з боку Інститутської. Таким чином, люди не можуть піти від сцени до Будинку профспілок. Священник зі сцени читає молитву.

2:05 - Комунальники зачищають барикади на розі Інститутської та Хрещатика.
2:09 - "Беркут" оточив барикаду з боку вулиці Інститутської. Барикада зі сторони Бессарабської площі досі стоїть.
2:16 - Почали бити в дзвони Михайлівського собору, як це робилося під час небезпеки у Добу Середньовіччя.
2:24 - Починається штурм барикади на Інститутській - під Жовтневим палацом.
2:28 - Мітингувальники скандують: "Завтра - мільйон".
2:31 - "Беркутівці" оточили сцену Євромайдану. Однак виступи громадських активістів тривають. Зі сцени людей закликають виконувати всі вказівки "Беркуту" аби уникнути сутичок. Поблизу сцени вишикувалися активісти, які стоять навпроти "Беркуту". Барикади та намети продовжують розбирати.
2:39 - Зі сцени священники читають молитви. Силовики прорвалися на Майдан. Сутичок поки немає.

Станом на 6:00 раноку активісти на Майдані Незалежності в Києві утримують від правоохоронців три барикади. Вночі там вирували сутички та штовханина між активістами та правоохооронцями. Були жертви. Крім того, бійці внутрішніх військ та комунальники розібрали барикади активістів зі сторони Європейської площі. Правоохорнці намагалися відтіснити атктивістів до будинку профспілок. Під час цього також виникла штовханина, постраждали люди. Потому понад 400 правоохоронців підступили до активістів біля будинку профспілок зі сторони Михайлівської площі.
Поки що сутичок між активістами та правоохоронцями не відбувається. У мітингуючих залишилися цілими барикади біля Головпоштамту з боку Михайлівської площі, на Хрещатику з боку Бесарабської площі та на вулиці Городецького. Активісти зустріли ранок гімном України та молитвою. Майже усі чоловіки перебувають на укріпленні барикад. Під сценою знаходяться дівчата та жінки. Зі сцени виступають громадські активісти та політики, лунає музика. Всього на Майдані знаходиться майже півтори тисячі людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Богдан Показати IP 11 Грудня 2013 10:54
Трохи історії.В 1989 році прихильники Горбачава.,Яковлєва,Шаварнадзе мали реальні шанси захопити владу в Китаї.До цього ії закликав Горбачов,який перебував з візитом у Китаї в 1989 році.На їхньому боці ,по суті був пекінський військовий гарнізон.В керІвниицтві Компартії Китаю точилася жорстока політична боротьба між прихильниками китайської =перебудови=та її противниками .Перемогли останні ,вони усунули від влади тодішнього першого секретая ЦК КПК,який по- суті розвалював Китай,після чого ввели вірні війська на площу Тяньаймень,на якій перебували десятки тисяч прихильників китайської =перебудови= і силою їх розігнали,були потрощені барикади мітингувальників,проведені масові затримання та арешти.Після цих подій ,КИТАЙЦІ ВІДМОВИЛИСЬ ВІД=ГАРБАЧОВСЬКОЇ ПЕРЕБУДОви,БУВ ВЗЯТИЙ КУРС НА ЗМІЦНЕННЯ ТА РОЗВИТОК КИТАЙСЬКОЇ МОДЕЛі СОЦІАЛІЗМУ,яка повністю себе виправдала.За останні 25 років після подій на площі Тяньаймень економіка Китаю зросла втричі,в минулому році ВВП КИТАЮ впритул досяг ВВП США ,рівень життя зріс в 2.5 рази,.400 мільйонів китайців ,в основному жителі великих міст, мають середню заробітню плату 500 дол сша в місяць, стрімко розвивається китайська наука,космос, відсутня організована злочинність ,,наркоманія,проституція .Борг США перед Китаєм сягнув приблизно 2 трильйонів доллрів сша ..Спеціалісти вважають,що через 5 років китайці досягнуть військового паритету із США .Всього цього могло не бути,якби не події на площі Тяньаймень,рішучі кроки по наведенню порядку в країні.. В 1989 році Китаю загрожувала доля СРСР-розгром,розпад держави,знищення економіки,хаос , безладдя,ніщета.
БОГДАН Показати IP 11 Грудня 2013 11:01
Всім рекомендую подивитись відео в інтернеті про=райське =життя в країнах євросоюзу.Назва відео:=Украина-смотри,какая Европа тебя ждет! Западня...=Не пожалкуєте.
БОГДАНУ Показати IP 11 Грудня 2013 11:20
про=райське=життя=в=россії ми всі вже аж надто добре знаємо. всі поборники янучари - ваші слова тільки дратують людей, з кожним постом "за рассєю за царя батиюшку яничару" ви тільки збільшуєте бажання гнати вас з нашої держави!!!!
БОГДАН Показати IP 11 Грудня 2013 12:06
Раджу все ж переглянити запропоноване мною відео,. а то ви як в ссср-Солженіцина не читав,але гнівно засуджую.Тепер про =райське=життя в Росії. Рівень життя в Росії зрівнявся,а можливо й перевищив рівеь життя в Латвії,Литві,Болгарії,Румунії, Греції. Середньомісячна заробітня плата в Росії сягає 900 дол.сша.Звичайно,в Калузькій,Рязанській і т.п. областях отримують менше,зате в Москві,нафтодобувних регіонах середня заробітня плата - 2 тис дол.В Україні, доречі, теж-середня зарплата-3 тис гривень,але на Волині,Тернопільщині нижча-.близько 2 тис.гривень,зате в Києві вона сягає 4-5 тис гривень .Доречі, в Ризі(Латівія ),де живуть добрі мої знойомі ,майже 70% працюючих отримують приблизно 300 лат- близько 600 дол,І аж ніяк не тисячу дол.При цьому плата за комунальні платежі за трьохкімнатну квартиру взимку сягає близько 3-4 тис гривень на наші гроші(в УКРАЇНІ -900 гривень) ,бензин А-95-16 гривень,ПЛЯШКА ГОРІЛКИ-БЛИЗЬКО 100 ГРИВЕНЬ,МАРШРУТКА-10 ГРИВЕНЬ,продавати власну с\г продукцію на ринках фактично заборонено.Уявляю вираз обличчя наших бабусь від почутого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus