USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Без грошових переказів заробітчан українську економіку може чекати крах, – Ігор Поліщук

16 Квітня 2019 16:43
Лише офіційні перекази українців з-за кордону додому становлять третину дохідної частини всього бюджету України. І якщо вони припиняться, економіку може чекати крах. Відтак, для побудови сильної країни першочергово слід запровадити сильну економіку.

Про це депутат, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук розповів під час ефіру ТРК «Аверс».

«Петро Порошенко каже, що «моя Україна – це сильна Україна». Насправді, сильна країна – це країна з сильною економікою. У цьому випадку будуть ресурси для побудови армії, інфраструктури, забезпечення соцпрограм», - наголошує Ігор Поліщук.

З його слів, відповідно до бюджету на 2018 рік, дохідна частина встановлена на рівні 913 млрд гривень. В той же час, за оцінками Нацбанку, тільки офіційно українські заробітчани переказали додому майже 300 млрд гривень. І це лише офіційна цифра, насправді, зі слів Поліщука, вона суттєво вища.
«Третину дохідної частини бюджету становлять кошти, які заробітчани перераховують в Україну. Це така сильна економіка в нас? Якщо наступить такий час, що заробітчани перестануть перераховувати ці кошти, то фінансову систему України може очікувати крах», - пояснює він та додає, що за нинішнього стану справ немає гарантій залучення іноземних інвесторів.

Приміром, нещодавно від побудови заводу в Україні відмовився автогігант «Шкода»:

«Це інвестиції в розмірі 1,4 мільярда євро, близько 5 тисяч робочих місць. Країна отримала би великі податкові відрахування в державний і місцевий бюджет, але компанія відмовилась. Представники компанії пояснили це тим, що відсутні митні і податкові стимули в Україні, хоча влада брала зобов’язання їх створити.

Також немає пакету законів про електромобілі. І тут можна було сказати, що президент – це виконавча гілка влади, але ми знаємо, що він має свою більшість у Верховній раді.

Третя причина полягає в тому, що автомобільний бізнес в Україні, здебільшого, знаходиться в тіні. Тому бачимо, що інвестори не йдуть в Україну через корумпованість, непрозорість, відсутність умов», – підсумував Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 16 Квітня 2019 17:00
кажучи інакшими словами, половина бюджету країни просто розкрадається.
Навуходоносор Показати IP 16 Квітня 2019 18:25
Кажучи інакшими словами, "а на хрена нам такая власть кровососов, при которой люди вынуждены выезжать за тридевять земель для заработка на проком собственной семьи?"
олл до Навуходоносор Показати IP 17 Квітня 2019 13:30
в школі вчитися треба було, і за кордон не прийшлося би пертися !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus