USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Без концертного залу, але з мистецьким двориком. Як пережила карантин волинська філармонія

26 Січня 2021 08:44
Волинська філармонія єдина в Україні, де досі немає концертного залу. На жаль, і цього року це питання відкладається в шухляду, бо бюджету області цьогоріч заледве вистачає на основні видатки.

Про це йшлося під час другого етапу бюджетних слухань у обласній раді, 25 січня.

Директор філармонії Сергій Єфіменко розповів, що заклад нарешті відновлює роботу. Торік 8 місяців вони не могли працювати у зв’язку з карантинними обмеженнями, бо їхні концерти прирівняли до масових заходів, на які була заборона, тож вони навіть не могли працювати з 50%-вим заповненням залу.

Та й залу, як такого, нема, адже в закладі давно мріють про його будівництво. Нагадаємо, філармонія з 1987-го розташована у будівлі колишньої автостанції, сама ж автостанція була зведена у 1965 році. Найбільший зал закладу – хореографічний клас, розташований в приміщенні, де раніше продавали квитки пасажирам автостанції.

Натомість у філармонії є пересувний сценічний комплекс. Завдяки цьому «філармонія на колесах» їздить волинськими і українськими містами. Так, приміром, торік артисти об’їздили усі громади Волині і ще 15 громад Рівненщини і Львівщини. Побували навіть в найвіддаленіших куточках волинського краю.

Пересувну сцену свого часу придбали за виручені від гонорарів кошти, зазначає Сергій Єфіменко. Також вдалося за останні кілька років поповнити автопарк, придбали великий світодіодний екран, який у тому числі здають в оренду для проведення заходів.

Але такі інвестиції не обходилися і без жертв: артистам, за домовленістю, не оплачують добових, у них немає надбавки за стаж. Оскільки більш як півроку філармонія не працювала, працівникам зняли надбавки за складність роботи. Так зекономили кошти на ремонт аварійного даху.

Разом з тим вдалося залучити кошти від Українського культурного фонду. Завдяки проєкту «Культура в часи кризи» вдалося за 497 тисяч гривень закупити обладнання для мистецького дворику, де можна проводити різноманітні заходи, концерти, майстер-класи.

На жаль, учасники бюджетних слухань погодилися, що у 2021-му нинішньому кризовому році тема концертного залу – точно не на часі. Щоправда Сергій Єфіменко зауважив: при умові функціонування концертного залу філармонія могла би додатково заробляти по 2 мільйони гривень у рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
тьотя Мотя Показати IP 26 Січня 2021 09:25
А бувший кінотеатр 21 століття чому не розглядають? Побудований за державні кошти, але тепер є приватною власністю (яким чином).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus