USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Без м’яких іграшок і з температурним скринінгом: як працюватимуть луцькі дитсадки

2 Червня 2020 14:39
У Луцьку 3 червня відновлюється робота закладів дошкільної освіти. Проте тепер дитсадки працюватимуть з низкою обмежень.

Не більше 15 вихованців у групі, без м’яких іграшок та ворсистих килимків, а дітей на вулиці зустрічатиме вихователь. Про особливості роботи садочків у період карантину – в сюжеті телеканалу «Аверс».

Батьки зможуть приводити своїх чад лише до входу на територію садочка, де дітей зустрічатиме вихователь.

У луцькому дитячому садочку №27 кажуть: педагоги забиратимуть дітей за графіком. Чекатимуть на них біля воріт. Обов’язково вимірюватимуть температуру.

«На територію закладу будуть заходити тільки дітки. У нас будуть помітки на двох входах до закладу, – пояснює директор ДНЗ №27 Галина Бондарева. – При батьках буде проводитись скринінг із записом у зошит».

Щоранку температуру вимірюватимуть не лише дітям, а й персоналу дитсадків. До слова, як запевняє Галина Бондарева, антисептиків, засобів захисту та термометрів вистачає.

«За 20 хвилин до початку прийому дітей – садочок відкривається о 7:30 – будуть провітрені приміщення закладу, – наголошує очільниця дитсадка. – До початку робочого дня у вихователя і помічника вихователя буде проводитися скринінг температури тіла із записом у зошиті. Якщо температура вище 37,2 – працівники будуть недопущені до виконання своїх посадових обов’язків».

Робота з дітьми та режим їхнього дня в садочку будуватимуться таким чином, щоби якомога більше часу вони проводили на вулиці, де на них чекатимуть цікаві завдання та лабіринти. На випадок дощу – бавитимуться на майданчиках із накриттями.

«У нас є вуличне накриття, яке захищене з трьох сторін, і є чим займатися, – каже вона. – І в перші дні, при опитуванні батьків, багато дітей не буде – ми маємо можливість під навісиками займатися з дітками із дотриманням дистанції».

Є також спеціальна розмітка між майданчиками – щоб між вихованцями зберігалася безпечна дистанція. У групах діти перебуватимуть лише під час денного сну, прийомів їжі та гігієнічних процедур. Але і тут все промарковано: ліжечка, стільчики та столи, щоб між дітками зберігалася відстань. Не використовуватимуть також м’яких іграшок та ворсистих килимків.

Очільниця управління освіти Луцькради Зіновія Лещенко розповідає: із міського бюджету витрачено понад 1,5 млн грн на засоби захисту і термометри для закладів дошкільної освіти. Тож до відновлення роботи готові.

«Звертаюся до батьків найменших діток, до трьох років, які ходять в ясельні групи, щоб таких малесеньких діток не ризикували приводити, – наголосила чиновниця. – Вони потребують особливої, пильної уваги. Тим паче погода далеко не літня… Їх треба вдягнути, і на ручки взяти, і памперс поміняти».

Аби переконатися, що в садочках не станеться розповсюдження коронавірусу, педагогів просили пройти медогляд, а батьків – принести довідку про здоров’я дітей.

Зіновія Лещенко наголошує: у літній період, ще й в час карантину, дозволятиметься перебування не більше 15 вихованців в одній групі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанка Показати IP 2 Червня 2020 22:32
В садочках нема нічого. Приймати будуть всіх наявність довідок неперевірятимуть.
Анонім Показати IP 3 Червня 2020 08:43
Який брєд. Яка соціальна дистанція? Інструкці,ї які нічого не вирішують і ні від чого не убезпечують. Вся надія на те, що якась з мамашок не приведе хвору дитину в садок.
Лучанка Показати IP 3 Червня 2020 19:59
А з власного досвіду скажу, що є вид мамашок, яким аби здихатись дитини і хворими в садок водять, а коли вихователі телефонують, що ваша дитина хвора і заразила інших (кон"юктивітом та соплями) то вони вдають, що такого бути не може, дитина сама від когось вхопила. А потім маємо групу на карантині, бо 12 діток з запухшими очима. Зараз написали, що в групу можуть приймати по 10-12діток, то всі 30чоловік батьків ломанулись і всім треба садок. От якби розумію тих, хто змушений брати неоплачувану відпустку і сидіти з дітьми вдома. Питання до мам, які нещодавно народили і сидять вдома по догляду за другою дитиною-вам дитину першочергово треба здати в садок, щоб вдома був спокій?????
Лучанка до Лучанка Показати IP 3 Червня 2020 20:07
Так, вдома спокій, а те, що малюк принесе інфекційку з садка новонародженому братику, то все дурниці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus