USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Без полігону та пожежної машини: які об’єкти на Волині не фінансуватимуть з ДФРР

25 Січня 2019 21:21
Декілька об’єктів в області з різних причин втратять можливість фінансування з Державного фонду регіонального розвитку.

Про це йшлося під час засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку 25 січня.

Декілька об’єктів на Волині планують зняти з фінансування за кошти ДФРР. Як розповів заступник голови Волинської ОДА Валентин Цьось, йдеться, зокрема про будівництво полігону твердих побутових відходів у Горохові. Громада виступила проти та запропонувала розробити більш досконалий проект. Наразі в районі немає жодного сертифікованого полігону, є лише понад 50 стихійних сміттєзвалищ навколо Горохова. За 20 мільйонів гривень побудувати новий полігон можна протягом шести місяців.

Також пропонують зняти кошти ДФРР з фінансування реконструкції стадіону «Дружба» в селищі Голоби Ковельського району. Для завершення робіт потрібно ще 1,3 мільйона, а такі кошти пропонуватимуть знайти у місцевих бюджетах. Торік планували придбати пожежну машину для Городищенської ОТГ. Відбувся тендер, надійшло 1,8 мільйона з загального фонду ДФРР, але не отримали кошти спецфонду. Відповідно, 1,8 мільйона довелося повернути в держбюджет. Пропонують шукати інші шляхи фінансування придбання автомобіля. Також з переліку хочуть виключити будівництво спортивних майданчиків із штучним покриттям у Рожищі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
триндець Показати IP 25 Січня 2019 22:09
А ті активісти громади, шо виступили проти будівництва полігону, надали пропозиції іншого місця розташування сміттєзвалища. Ото тупаки запороли такий проект.
все пропало Показати IP 25 Січня 2019 22:21
Як проти першого на волині стандартизованого смітника громада цегова та марянівки проти, а от вивалювати в тому місці своє сміття, бухати там, та грати курв їм джерела, монастир і ікона зовсім шось не мішали до цього часу. Куда з таким глухим електоратом йти в європу.
житель з горохова Показати IP 26 Січня 2019 00:13
Подивився відео на сайті район горохів де в адміністрації обговорювали з активістами цегова і марянівки полігон, - то жесть. Я сочуствую владі і в першу чергу Годику. Крикливі баби істерички нічого не дадуть зробити. Навіть за жом з цукрового згадали. 50 років завод працював тут раптом не можуть дихати, алергія і опухають. Але тим бабам хоч кол в голову бий, вони всеодно ніколи не визнають, що в усіх тих хворобах вони й самі винні бо 20 літ як масово появився той пластик, поліетилен, батарейки, ртутні лампочки, вони всі населенні пункти по периметру засмітили. Потім пасуть худобу, пють молоко, воду, вирощують городину, ловлять рибу і так по колу. Самі себе травлять і винять в хворобах владу. Моя порада - Щерблюк і Годик ви тільки нерви спортите, ви їм нічого не докажете, або не тратьте на них час і нерви і продовжуйте будувати подбавши за адекватну частину решти жителів району, або - нехай ті неадеквати продовжують жити і купатися у своїх же відходах. Тим більше що земля під полігон державної власності, за межами населеного пункту і є всі висновки і експертизи.
люд Показати IP 26 Січня 2019 00:50
Кожен почніть з себе і тим покажіть приклад. Сортуйте сміття. Їдучи на Львів бачив, що навіть в с. Стоянів вже давно стоять контейнери для роздільного збирання, а Горохів пасе задніх. Чого в місті жодного підприємця, що приймає вторичку. В місті ноль роботи як серед жителів так і влади по сортуванню сміття. На контейнери тошно дивитися, де в якому місті ше такі є? Правда один Вітюк картон і скло приймає то й вся переробка. Влада - організуйте, чи хоча б сприяйте такому бізнесу давши приміщення, пільги і т.д.. Шевеліть мозгами. На дворі ХХІ століття. Чого ви в ту Польщу їздите за обміном досвідом, ше досі нічого не навчились. Бо з декларацій роботяг міськради видно шо зарплату при такій якості і результатах роботи беруть афігенну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus