USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Без бюджету Луцьк востаннє жив хіба що в дев’яностих, - Єлова

11 Лютого 2010 12:33
Протриматися наступний квартал без бюджету Луцька буде вкрай важко. Проте, затвердити міський бюджет на 2010-й сесія міськради не має права. Так як поки що немає державного бюджету, - повідомила сьогодні начальник міського департаменту фінансів і бюджету Лілія Єлова.
«Подібна ситуація була лише в 1990-х роках, коли бюджет Луцька приймали у червні. Нині департамент збирає інформацію для того, щоб вияснити - скільки потрібно коштів для функціонування галузей. Проте ми не враховуємо заробітну плату, бо рахувати її без визначення мінімальної ми не можливо, а також кошти на енергоносії», - коментує Лілія Єлова.
Виконання бюджету 2009 року було вкрай важким: дохідна частина виконана на 89%, по видатках – на 94%. При плані надходжень в 514,4 мільйона гривень, місто отримало лише 461 мільйона.
Невиконання плану - з більшості джерел надходжень. Наприклад, через закриття грального бізнесу міський бюджет недоотримав 4 мільйона гривень.
Із очікуваних 203,8 мільйона гривень прибутків зі сплати податку з доходів фізичних  осіб, місто отримало 177,8 мільйонів гривень. Недобрали через спад виробництва, скорочення зайнятості працівників, невиплату суб’єктами господарювання зарплати.
Лілія Єлова розповіла, що в 2009-му повністю виплатили зарплату працівникам бюджетної сфери і розрахуватися за енергоносії. Проте, у 2010-му таки можуть виникнути проблеми з виплатою зарплати. Бо «мінімалка» платні збільшилася, а нові бюджетні розрахунки не затверджені.
Аби збільшити надходження до міського бюджету, влада планує проводити аукціони з продажу майна та землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
kozak Oleg Показати IP 11 Лютого 2010 13:07
... пам'ятаю як в жовтні-листопаді 2008 року Тимошенко заявила, що світова економічна криза не торкнеться України. Цікаво! На основі яких економіфчних показників робилися такі заяви. Як виявилось, Україна найбільш постраждала від кризи. Пригадалась і січнева заява Юлі про випередження графіку в будівництві стадіону в Львові. Сьогодні це один з найбільш проблемних об'єктів євро 2012. До чого я веду... Щоб боротися з проблемою, потрібно спочатку її вивчити і тверезо оцінити. Потрібні фахівці, щоб це зробити. Чи спроможні вони це зробити на місцевому рівні? Не потрібно говорити про персоналіїї...
VTD Показати IP 11 Лютого 2010 16:13
Єлова разом з Шибою провалили виконання бюджету, завалили всі справи у місті і зараз шукають винних. А винні у них всі: то Козюра, то Стемковський, то Зелінський, то погана погода, то криза, то Кубицький, то Кривицький, то Микола Панасюк, то ще хтось. Визнайте вже, що ви просто слабаки, а не керівники міста. Молодь у мери! Наш мер - Козюра!"
злата Показати IP 11 Лютого 2010 18:46
Для себе і свій особистий бюджет Шиба з Єловою поповнили дуже добре,на повну котушку:не всі кошти від приватизації йшли до міського бюджету,а ще й на деякі інші цікаві рахунки...Агов,контролюючі служби,просніться!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus