USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Бездомні пси Луцька житимуть за євростандартами?

24 Вересня 2008 17:21
Луцька влада вирішуватиме проблему безпритульних тварин за європейськими стандартами. Про це 24 вересня інформують «Волинські Новини».
 
Притулок для бездомних тварин, потреба в якому назріла давно, має всі шанси з’явитися у Луцьку. Зокрема, за інформацією департаменту інформаційної політики виконкому Луцької міськради, з’явилася можливість виготовити усю проектну документацію для будівництва за кошти європейського союзу такого притулку. Домовленість про це було досягнуто 22-23 вересня на засіданні робочої групи «Охорона довкілля» в рамках проекту «Ключові проекти транскордонного співробітництва Люблін – Луцьк – Львів – Івано-Франківськ », який реалізовує Міністерство закордонних справ Польщі. У роботі цієї групи прийняли участь представники відділу екології та департаменту інформаційної політики Луцького виконкому.
 
Як розповіла головний спеціаліст відділу екології апарату виконкому Луцької міської ради Оксана Тарабанюк, цей проект транскордонного співробітництва реалізовується в різних напрямках. Пріоритетним для Луцька тут обрано відновлення архітектурних пам’яток і туристичної інфраструктури. Та все ж обласний центр Волині має змогу дістати організаційне, інтелектуальне і фінансове сприяння виготовленню повної документації на будівництво притулку для бездомних тварин. Саме такий притулок у рамках згаданої програми, переобладнаний з нині існуючого, має створюватися у Львові.
 
Іншою екологічною проблемою, яка може вирішитися для Луцька в рамках міжнародного співробітника є проблема утилізації біологічних відходів, у тому числі трупів бездомних тварин. Виявилося, подібним стурбовані й у Любліні, тож польська та луцька делегації домовилися у Львові про співпрацю в цьому напрямку. Одним із наслідків такої співпраці може стати поява у нас крематорію по утилізації біологічних відходів – набагато сучаснішої і безпечнішої альтернативи могильнику (так званої «ями Беккері»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus