USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підвищили плату за навчання у мистецьких школах Луцька

20 Жовтня 2021 19:23
В обласному центрі Волині підвищили плату за навчання у мистецьких школах Луцької територіальної громади.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету міської ради 20 жовтня.

На розгляд членів виконкому винесли питання про плату за навчання у мистецьких школах.

Як ідеться в пояснювальній записці, через збільшення мінімальної заробітної плати, рівня інфляції, споживчих цін виникла потреба перегляду розміру оплати за навчання у мистецьких школах Луцької міської територіальної громади.

Окрім того, необхідно також уніфікувати перелік пільг при сплаті за навчання для категорій населення, яким законодавство гарантує такі пільги, та порядок використання коштів для усіх мистецьких навчальних закладів об’єднаної громади, встановивши, що усі надходження будуть спрямовані у фонд розвитку шкіл.

Члени виконкому з 1 січня наступного року встановили новий розмір щомісячної плати за навчання у мистецьких школах Луцької міської територіальної громади.
Від плати за навчання у мистецьких школах звільнили:

- дітей із багатодітних, малозабезпечених сімей, дітей з інвалідністю, дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування;

- дітей учасників бойових дій, бійців-добровольців, осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО/ООС, а також дітей загиблих (померлих) ветеранів війни (в т.ч. статус яких не встановлений) та померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО/ООС (на підставі відповідних посвідчень та довідок).

Для дітей, обоє батьків яких є особами з інвалідністю І групи, встановили плату у розмірі 50 відсотків.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ганьба Показати IP 20 Жовтня 2021 20:23
Діти не всі рівні! 16 дітей Затурцівської ОТГ,через нефінансування, не можуть тепер продовжити навчатись у Локачинській музичній школі!!! 16 дітей виключили зі школи, 16 дітей не можуть продовжити навчатись у іншій муз. школі, тому що ОТГ та держава не має коштів на навчання!!! Ганьба!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus