USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Біговий клуб, вишколи та самооборона: як працює Луцький молодіжний центр під час війни

2 Липня 2022 07:02
Через повномасштабний напад росії на Україну Луцькому молодіжному центру закрили усі програми, не фінансуючи заходи. Проте установа працює і у таких складних умовах. Маючи шість напрямків роботи, молодіжний центр співпрацює з громадськими організаціями та фондами, які й допомагають організовувати заходи.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів керівник Луцького міського молодіжного центру Юрій Семчук.

Зі слів керівника молодіжного центру, його працівники отримують зарплату, однак на організацію заходів кошти не виділяють, закривши фінансування програм через війну. Попри це, молодіжний центр має шість напрямків роботи та має хорошу співпрацю з фондами та громадськими організаціями.

Перший напрямок – біговий клуб з фізичною підготовкою. Заняття відбуваються тричі на тиждень – у вівторок, четвер та суботу о дев’ятій ранку. Молоді люди збираються у Центральному парку, аби побігати та потренуватися. Кожне заняття відвідують 20-25 людей.

З ними замається тренер Андрій Гордіюк, який робить це на волонтерських засадах. До організації бігового клубу долучився Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», купуючи інвентар для занять.

Серед напрямків також курси самооборони для населення та арт-терапія, заняття з якої проводить Катерина Баришева.

Також у молодіжному центрі діє проєкт «Підлітки в умовах війни. Двічі на тиждень діти 11-15 років проходять психологічну та фізичну підготовку. З ними працюють поліцейські, також відбуваються заняття з туризму. Кожного разу діти якісно проводять дозвілля, дізнаючись щось нове.

Діє також медійний проєкт «Інтерв’ю в укритті», в рамках якого в укритті арт-галереї проводять інтерв’ю з молодими людьми, громадськими активістами та діячами, які діляться своїм досвідом та розповідають про мотиваційні напрямки для молоді.

Особливо актуальним був військовий вишкіл, який пройшли 1700 людей. А найбільшим курсом, який пройшло чотири тисячі людей, була домедична підготовка, психологічна та інформаційна грамотність і основи поводження зі зброєю.

«У нас успішно відбувся військовий вишкіл. На сьогоднішній день ми його призупинили, оскільки хлопці, які його проводили, поїхали на ротацію. Це були безкоштовні курси, на яких навчали основам поводження зі зброєю, тактики ведення бою, пересуванню місцевістю. Практичних навиків вогнепальної стрільби не було. Але були заняття зі страйкбольною зброєю, для цього створили спеціальне тренувальне поле. Ми хочемо, щоб люди були фізично активні. Адже, наприклад, під час військового вишколу людина взяла автомат, одягнула бронежилет та після двадцяти метрів бігу просто падає, втрачаючи свідомість», – зазначив Юрій Семчук.

У планах молодіжного центру – ремонт приміщення біля зоопарку, аби там можна було проводити різноманітні заходи для молоді.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus