USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Біля Луцька осквернили могилу захисника. Вкрали ланцюг, аби прив’язати собаку і козу

29 Вересня 2023 10:54
Зрізав із могили Героя сталевий ланцюг, аби привʼязати козу й собаку. Прикрий випадок трапився в Городищі Луцького району. Батьки загиблого в АТО у 2015 році Тараса Герасимюка забили на сполох, коли побачили, що хтось попсував місце спочинку сина.

До слова, вандалізм на могилі військового вже траплявся, і якщо у попередніх випадках винних не знайшли, то цього разу злочинця затримали, йдеться в сюжеті 12 каналу.

Батьки назавжди 19-річного Тараса Герасимюка викликали правоохоронців. Матір Героя в розпачі. З могили викрали плафони від ліхтарів, сталеві ланцюги, якими було огороджено місце поховання, та вазу для квітів. Окрім того, невідомі намагалися зіпсувати флагшток, на якому висить прапор України.

Людина, яка осквернила могилу, переконані батьки Тараса Майя та Георгій, готувалася до цього, адже прийшла на цвинтар зі спеціальними інструментами.

Не менш прикрий випадок стався два роки тому. Тоді біля могили разом із трубою зірвали прапор. Вандалів не знайшли. Тож цього разу батьки Героя хочуть, аби зловмисники отримали належне покарання.

«Оці вчинки можна прирівняти до того, що зараз роблять росіяни в нас. У них немає нічого святого. Вважаю, що в цієї людини, яка зробила таке, ніяких моральних принципів теж немає. Як так, прийти на могилу і все понищити? Для чогось ще його використати», – нарікає мама Героя Майя.

«Буквально за кілька годин поліцейські встановили причетного до скоєння крадіжки з кладовища. Ним виявився 23-річний місцевий мешканець. Викрадені речі вилучено», – прокоментувала старша інспекторка Національної поліції Волині Марина Балдич.
Як повідомили батьки Тараса Герасимюка, затриманий юнак – із неблагополучної сім’ї. Та найобразливіше те, що вибачення за скоєне односелець так і не попросив.

«Він сказав, що не мав можливості купити ланцюг, а йому потрібно було прив’язати собаку і козу. У нього знайшли все вкрадене в сумці. Не хочеться псувати дитині життя, але він не кається, стоїть ніби на постаменті і гордиться тим», – сказала Майя.

За скоєну крадіжку в умовах воєнного стану юнаку загрожує до восьми років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Всезнайко Показати IP 29 Вересня 2023 11:14
Нічого собі дитя. 23 роки.
Всезнайко Показати IP 29 Вересня 2023 11:20
Нічого собі дитя. 23 роки.
Радувець Ларіса Показати IP 29 Вересня 2023 11:54
Руку за таке відтяти, падло пропите
Спиридон Показати IP 29 Вересня 2023 12:07
Чому він не в армії?
ABC до Спиридон Показати IP 29 Вересня 2023 16:11
Навіщо там такі? Він же за першої можливості здасться рашистам сам, а може і гірше - здасть весь свій підрозділ.
Лучанка Показати IP 29 Вересня 2023 12:10
Тут виховувати треба, хлопець з неблагополучної сім'ї . Громадські роботи під наглядом і робота з психологами. Співчуття родині полеглого героя.
Ксеня Показати IP 29 Вересня 2023 12:26
Односельчани розірвіть падлу на частини щоб другі думали що так робити не можна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus