USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Біля посольства США в Багдаді зафіксували новий ракетний обстріл

9 Січня 2020 12:50
Ввечері 8 січня у Багдаді, в так званій урядовій «зеленій зоні», зафіксували ракетний обстріл. Про це з посиланням на іракських військових у четвер, 9 січня, повідомляє DW з посиланням на Reuters.

«Дві ракети типу «Катюша» вибухнули. Постраждалих немає», – йдеться у повідомленні. З посиланням на джерела у поліції Reuters додає, що одна з ракет впала лише за 100 метрів від будівлі посольства США у Багададі.

Іракські ЗМІ повідомили, що в кварталі, де розташовані будівлі посольств США і Великобританії, а також парламенту і уряду Іраку, сталися вибухи і було чути сигнальні сирени.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальність за цю атаку.

Подібна ракетна атака на посольство США в Іраку відбулася 4 січня. Тоді вона також обійшлася без людських жертв, однак п’ятеро людей дістали поранень, коли кілька ракет поцілили у житловий район Багдада поблизу «зеленої зони».

Також згодом ракетами типу «Катюша» була вражена й авіабаза «Аль-Балад», де дислокуються також американські військові. Цей об’єкт розташований на північ від іракської столиці. Загиблих внаслідок обстрілу не було.

Нагадаємо, 31 грудня тисячі людей штурмували посольство США в Багдаді, вони увірвалися на територію посольства і спалили будівлю охорони.

Вашингтон звинуватив Іран в атаці на посольство і відправив до регіону додаткові війська. Тегеран звинувачення відкинув і пригрозив ударом.

Вранці 3 січня США завдали авіаудар по колоні на території аеропорту Багдада. В результаті атаки було вбито іранського генерала Касема Сулеймані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus