USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Білозерська похвалила волинський баркемп. ФОТО

3 Грудня 2012 11:03
Досвідом роботи у мережі Інтернет ділилися учасники конференції «Volyn MediaCamp», - повідомляють у виданні «Волинський інформаційний портал».

1-2 грудня у Луцьку вперше відбувся баркемп «Volyn MediaCamp» – конференція для української Інтернет-спільноти.

Два дні поспіль в одній із аудиторій Інституту філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки говорили про користування різними сервісами в Інтернеті, а також про можливості заробітку за допомогою цієї мережі. Опираючись на власний досвід, доповідачі розповідали про рерайт і копірайт, фріланс, юзабіліті, використання хмарних сервісів.












Київські користувачі мережі «Twitter» #Кийнет розповіли про свою роботу. Вони пояснили, що люди знайомляться, спілкуються, об'єднуються в онлайні задля організації у реальному житті акцій тощо.

А про волинську твіттер-спільноту розповіла Еліна Форманюк. Так, за словами доповідача, основу спільноти складають лучани – 377 аккаунтів, тоді як ковельських зареєстровано в цій соціальній мережі 22, володимир-волинських користувачів – 20.



Відома українська журналістка Олена Білозерська розповіла про те, як протидіяти «наїздам» із боку міліції та спецслужб за публікації в соціальних мережах. Наголосила жінка на тому, що необхідно робити будь-які конфлікти з правоохоронними органами публічними. Тоді це може врятувати від необґрунтованих звинувачень, взяття автора допису під варту. Також вона радила не писати провокативних закликів у своїх блогах, статтях, постах в Інтернеті. «Не підставляйтеся по-дурному під статтю», - наголошувала відома українська блогерша.



До слова, по закінченні баркемпу киянка поділилася враженнями про захід у своєму блозі. Так, журналістці сподобалося на Волині. «Враження від кемпу - просто супер. Людей було не дуже багато, зате атмосфера!.. Неформальна, як я люблю, без зайвого академізму. Цікаві доповіді», - пише вона. Жінка відзначила, що отримала від спілкування з учасниками масу задоволення. Мовляв, усі вони – молоді та ставлять цікаві запитання на які й не одразу можна знайти відповідь.



До слова, організатори не обмежилися лише доповідями на «Volyn MediaCamp». Вони подбали й про культурну програму. Оскільки участь брали гості зі Львова, Києва, Дубно, то їм досить цікавою була екскурсія Луцькм. А по завершенні баркемпу всі охочі могли відвідати виставу від театр-студії «ГаРмИдЕр» Луцького районного будинку культури «Сенат шаленців» за п'єсою Януша Корчака.



Фото: Павла Березюка, Елі Форманюк та Мар'яни Печенюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Чеширский Кот Показати IP 3 Грудня 2012 11:33
"про рерайт і копірайт, фріланс, юзабіліті, використання хмарних сервісів." - вот именно этого и не хватало на наших полесских просторах.
анонімус Показати IP 3 Грудня 2012 13:10
аж вуха ріже
Metaller Показати IP 4 Грудня 2012 11:49
ну люди на цьому гроші заробляють... і непогані... А ви смійтесь...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus