USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Більше півсотні дерев миру висадили навпроти 26 школи

17 Жовтня 2015 22:00
Волонтери та просто небайдужі лучани сьогодні, 17 жовтня, посадили більше півсотні дерев у сквері навпроти комунального закладу Луцький НВК №26 в рамках Всесвітньої соціально-екологічної ініціативи «Дерева Миру». Про це повідомили організатори дводенної акції.

«Саме 17 жовтня в цілому світі висаджують так звані дерева миру. Це відбувається майже в кожному місті на земній кулі. Що стосується України, то більше 20 міст обласного значення проводять таку акцію в цей самий день разом з нами. Ми вирішили цієї осені висадити садженці липи в сквері навпроти 26-ої школи, бо сподіваємось, що через деякий час тут можна буде обладнати гарну відпочинкову зону для школярів та для мешканців сусідніх будинків», - розповідає координатор акції від організаторів ВМГО «Національний Альянс» Юлія Сливінська.

«Коли побачили вперше місце для посадки дерев, стало трохи сумно: сквер дуже довгий час не використовувався за призначенням, земля втоптана та ще й в перемішку з камінням. Думали, що не висадимо й 10 дерев до вечора. Тим не менш, нас було багато і ми всі хотіли зробити добру справу разом. Особливо здивувало, коли до акції долучалися просто перехожі з дітками. І от майже за годину ми висадили 57 дерев. Близько 20 саджанців віддали школі №26, вони вже посадять їх з понеділка на власній території разом із школярами», - ділиться враженнями організаторка акції Юлія Євпак, голова ГО «Інститут волонтерства та громадської співпраці».

В Луцьку акція тривала протягом 16 та 17 жовтня за сприяння відділу екології Луцької міської ради та Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Як повідомлялося, вчора, 16 жовтня, в рамках Всесвітньої ініціативи «Trees of Peace» у Луцьку висадили понад 100 дерев.

Нагадуємо, що метою ініціативи «Дерева Миру» є проявлення позиції за мир, шляхом висадження дерев, що сприятиме озелененню територій, а також вихованню дбайливого ставлення громадян до довкілля та розвитку волонтерського руху в Україні. Організатори наголошують, що ця акція не є останньою, тому просять стежити за анонсами на офіційних сторінках ВМГО «Національний Альянс» в мережі Інтернет.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучанка Показати IP 17 Жовтня 2015 23:09
пишаюсь своїм сином) садив дерева ))) значить правильно виховую)
... Показати IP 18 Жовтня 2015 09:13
шкода, лиш що такі заходи відбуваються тільки передвиборчий час...
до ... до ... Показати IP 18 Жовтня 2015 13:37
акція проводиться Національним Альянсом (громадська організація) вже не вперше та не тільки в цьому сквері мінімум 2 рази в рік...
Ковпак Показати IP 18 Жовтня 2015 13:04
Тут 100 посадили, а біля Шовкового к-ту 1000 зріжуть... нормально?
садівник Показати IP 18 Жовтня 2015 13:58
і що ні задки про Палицю..та не вже. не може бути. така добродійна акція і без головного сильного лідера міста. аж дивно
Андрій Показати IP 18 Жовтня 2015 14:37
І нащо ви посадили? Таке гарне місце для автомобільної заправки чи якоїсь пивнушки. :)
лучанка Показати IP 18 Жовтня 2015 22:36
В нашому дворі, по Соборності вирубали зо двадцять дерев, невеличкий парк, в один день вивезли всі гаражі які наставили собі люди, а через кілька тижнів вирубали дерева, куди можна звернутись, щоб спитати що відбувається. Місце, звичайно потребувало окультурення, але мені здається що ділянка зачищається не під дитячий майданчик.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus