USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У центрі Луцька - виставка кованих скульптур

8 Квітня 2015 19:40
Лучани та гості міста від сьогодні у самому центрі Луцька можуть помилувати око чудовою колекцією кованих скульптур відомого волинського митця Віктора Семенюка.

У центральному універмазі Луцька, на другому поверсі, 8 квітня, облаштували виставкову залу, де представлені тридцять металевих скульптур. Експозиція отримала назву «Мистецтво заради миру». Варто зазначити, що сталось це не випадково, адже вона має унікальну історію. Про це повідомляють у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

«Так, ще у 2014 році відомий волинський скульптор Віктор Семенюк виставив на аукціон свої ковані скульптури, аби вилучені кошти відправити на підтримку АТО. Своєю чергою, Ігор Палиця дізнавшись про таку ініціативу, не тільки її прийняв, а зробив дві корисні речі: скульптури Віктора залишились цілісною колекцією у рідному місті, а у бійців 14-ої бригади з'явилися три позашляховики», - розповіла про історію цієї експозиції заступник голови правління Фонду «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.

Сама організація виставки стала кульмінацією співпраці Фонду та відомого скульптура. Так, сьогодні у виставковому залі зібралося чимало людей, аби подякувати Віктору Семенюку та Ігорю Палиці за чудову колекцію та благородну справу.



«Мені дуже приємно, що Ігор Палиця підтримав мою ініціативу допомогти АТО через мистецтво, але я навіть не сподівався, що Фонд організує таку чудову виставку у модернізованому виставковому залі, та ще й у центрі міста. Я дуже тішуся з того, що скульптури залишаться цілісною колекцію у Луцьку», - зазначив автор робіт.



Ірина Констанкевич, своєю чергою, подякувала Віктору за те, що він зробив неймовірно добру справу. Те, що він віддав свої роботи, які виготовляв аж 10 років, для потреб АТО - показник щирості та великого і доброго серця.

Тетяна Гнатів, начальник управління культури Луцької міської ради, яка теж завітала на захід, зазначила, що Віктор Семенюк - надзвичайна людина, адже, окрім того, що творить такі чудові речі, у нього ще й прекрасна душа, яка болить за долю нашої країни. У знак подяки жінка подарувала унікальні писанки представнику від Фонду Ірині Констанкевич та Віктору Семенюку.



«Ми - горді, що у нашому місті є такий майстер як Віктор Семенюк, який творить такі дива, його роботи відомі далеко за межами України. Також висловлюємо подяку Фонду Ігоря Палиці за те, що ці чудові роботи будуть прикрашати наше місто та милувати око», - зазначила Тетяна.

Завідувач художнього музею Навроцька Зоя відзначила те, що мріє, аби Луцьк став європейським містом, а ця виставка це - початок. Вона мене дуже вразила, тут багато простору, є можливість придивитися до кожної скульптури. Особисто Віктору вона висловила своє захоплення від того, що людина, яка не має художньої освіти, змогла створити такі надзвичайні речі.



Виставка - постійно діюча, розміщується у центральному універмазі міста, тому всі охочі можуть прийти і насолодитись красою виробів волинського майстра.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанка Показати IP 8 Квітня 2015 21:45
"Тетяна Федорівна Гнатів, Навроцька Зоя Михайлівна, Ірина Констанкевич, Віктор Семенюк" - якось приведіть до певного порядку імена героїв ваших статей
Анонім до лучанка Показати IP 8 Квітня 2015 23:03
Що тобі не так, лучанко? Клімакс ранній?
Супер до Анонім Показати IP 10 Квітня 2015 09:09
Аноніме - ти автор статті?
підтримую Показати IP 9 Квітня 2015 09:12
з погляду стилістики дописувач Лучанка влучно зауважила.перш,ніж грубіянити,ознайомтеся з укр.мовою детальніше!
Di Показати IP 8 Липня 2015 20:20
mordor..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus