USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Правоохоронців хочуть переатестовувати більше сотні волинян

30 Січня 2016 21:10
Більше 100 осіб бажають вирішувати долі сотень поліціянтів області, і ця цифра не набагато менша, ніж у Києві. Саме стільки людей подали заяви на участь в атестаційній комісії.

Про це повідомляє «Громадське.Волинь»

На Волині розпочався процес переатестації працівників Національної поліції України. Де-факто, за винятком патрульної поліції, в структурах МВС по всій країні працюють ті ж самі люди, що й до Майдану. Наразі ж реформа передбачає, що усі ці люди повинні пройти перекваліфікацію, і мають залишитися тільки достойні своєї професії. Про те, як проходить один із етапів переатестації співробітників поліції більше розповів народний депутат України, член колегії Міністерства внутрішніх справ Мустафа Наєм.



Нардеп приїхав до Луцька спеціально, аби відібрати майбутніх членів атестаційних комісій, які визначатимуть, кому з поліцейських залишитися на своїй роботі, а кому піти. У суботу та неділю 30 та 31 січня відбір до комісії проходить серед громадських активістів, журналістів. Наєм здивований тим, що у Луцьку більшість осіб, які подалися – це представники фахових організацій. Мова йде, про адвокатські, правозахисні організації, або ті, які борються із правоохоронцями. Натомість у Києві,

на Хмельниччині та Київщині – подалося дуже багато журналістів та простих громадських активістів. За словами нардепа, й кількість кандидатів немаленька. Каже, що більше 100 осіб бажають вирішувати долі сотень поліціянтів області, і ця цифра не набагато менша, ніж у Києві.

Загалом, за ці два дні комісія, яка прибула зі столиці і складається з активістів, психологів або працівників технічного апарату МВС, має відібрати усіх необхідних кандидатів серед числа активістів та журналістів області.

Планується, що упродовж лютого, всі поліцейські області пройдуть процес переатестації. Він проходитиме у кілька етапів. Один із них – це якраз фільтрація через атестаційні комісії. Мустафа Наєм каже, що передбачити відсоток поліціянтів, які залишаться при посадах – неможливо. Ніхто не знає, скільки старих правоохоронців залишиться, а скільки – ні.

Також, якщо громадяни володіють якоюсь інформацією про недобросовісну поведінку конкретного правоохоронця, вони можуть подавати цю інформацію атестаційним комісія за цим посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
дідо Показати IP 30 Січня 2016 21:20
ніхто з київського начальства не пройшов переатестацію. Таке саме чекає на волинських протиральщиків штанів.
БРЕД до дідо Показати IP 30 Січня 2016 23:13
від своєї організації та знайомі подавали документи і НУЛЬ. Ніхто не дзвонить ніхто не пише що сьогодні буде такий відбір.То це буду комісія яка кого представлятиме.!!???Самі менти теперішні і колиші постворювали ГО і будуть самі себе атестувати.!!))) Пане Наєм це така реформа по Аваківськи чи по грузинські!!!???)))Чекаємо дзвінка на співбесіди чи що ви там призначаєте..
Смішно до дідо Показати IP 30 Січня 2016 23:17
як видумаєте адвокати будуть залишати на роботі тих ментів з якими не можна було порешати))))))Звісно що ні це і дурню зрозуміло))) Спеціально пропонуватимуть своїх щоб потім рішати потрібні справи і мати своїх людей у портібних кріслах..
Фотін Показати IP 30 Січня 2016 21:43
Атестуватм всіх, подивимось хто чим наповнений.
до смішно до Фотін Показати IP 31 Січня 2016 08:38
ви рахуєте що адвокати це самі чесні люди. адвокат не плюне поки йому не заплатять. який адвокат безплатно захищає підозрюваного, я наприклад не чув. Безплатно може проводить захист адвокат який захищає бійців 51 бригади вроді Нагорний. Більше ніяких безплатних захисників не знаю. Адвокат сама хабарна особа в правосудді, йому підходить більше назва "РІШАЛОВО" так як бере гроші у підозрюваного і рішає питання через прокурора і суддю, мєнтив там і близько не має.
Правльно до до смішно Показати IP 31 Січня 2016 11:54
рішає то з прокурором але справу веде мент і або він отримує долю від кеша або він виконує незкону вказівку прокурора..
Аля Показати IP 30 Січня 2016 22:01
Так..нехай покажуть розум свій а не підставні порушення робити і справи гучні з нихліпити
Суддя Дред залізного Показати IP 30 Січня 2016 22:10
Переатестувати всіх поголовно. Щоб не було дурних думок - піддати тестуванню самого Мустафу, Авакова, Згуладзе і всю чорненьку компанію реформаторів правоохоронної системи. Пройшов тести - працюй. Не пройшов тести - трудову книжку в руки і вперед, в народне господарство. Не зважаючи на те, чи ти Аваков, чи патрульний Петрик Пяточкін. А Мустафу перевірити на причетність до надання українського громадянства своїм афганським родичам з сумнівним минулим.
Сергій Показати IP 30 Січня 2016 22:24
Цікаво, він сам поняв, що сказав, типу до атестації долучаються ті організції чи діячі, які БОРЮТЬСЯ із правоохоронцями. В правовому суспільстві всі хто борються з правоохоронцями. апріорі, за визначенням є злочинцями. Тобто злочинці будуть ментів атестувати...За що боролись те й маємо
Анонім до Сергій Показати IP 31 Січня 2016 10:57
ти не плутай божий дар з яєшнею. громадський контроль за діяльністю органів влади - одна із підвалин демократії. а злочинцем можна назвати лише тоді, коли є вирок суду
Сергій до Анонім Показати IP 31 Січня 2016 12:32
А ти книжок розумних почитай. і сам путати не будеш. Громадські організації можуть контролювати, сприяти, здійснювати аудит діяльності провоохоронних органів і т.д...А не боротися з ними
Анонім до Сергій Показати IP 31 Січня 2016 17:53
а публічне висвітлення незаконної діяльності слідства і суду - це боротьба чи аудит ? попробуй добитись доступу до архіву судових справ.
Андрій Показати IP 30 Січня 2016 22:26
В першу чергу потрібно атестувати тих хто буде атестувати
Анонім до Андрій Показати IP 31 Січня 2016 10:57
тоді треба розпочинати з президента
буде цікаво Показати IP 30 Січня 2016 22:49
якщо пройдуть перевертні які в прокуратуру сумкі носили після пограбування або побиття затриманих.потрібно розсекретити архіви прокуратури та сповістити громаді контакти комісіі
Анонім до буде цікаво Показати IP 31 Січня 2016 10:59
для того є депутатський контроль за діяльністю прокуратури і слідства
ку Показати IP 30 Січня 2016 23:26
А мені здається що якби наш народ був хоть на грам розумний то він би не давав так себе іметь вже 25 років. А те що всі так рвуться когось тестувати, шановні ви зоч КУпАП, для по початку прочитайте, що ви їх питати будите тестувальники , чкільки раз в день с...ти зодиш і якщо більше 5 то значить їсиш багато а отже корупціонер. ЗРОБИЛИ ЦИРК ШАПІТО З КРАЇНИ.
Анонім до ку Показати IP 31 Січня 2016 11:00
при чому тут КУпАП ?
Клим Показати IP 30 Січня 2016 23:32
Петро Петрович лично организовал "желающих" быть в аттестационной комиссии, и все керовники работают дальше. Народ лопух конкретный.
Анонім до Клим Показати IP 31 Січня 2016 11:01
правда. народ лопух, бо продовжує обирати депутатами гречкосіїв
Анонім Показати IP 31 Січня 2016 00:32
Атестувати можуть ті, хто хоча б зелене поняття має в цій кухні, а не ті, "хто бореться з правоохоронцями". З міліції-поліції зробили ворогів народу і джерело всіх бід народних і гноблять всіх підряд, а ті мовчать. На місці поліцейських я б послав цих "атестувальників" подалі - всіх з роботи не звільнять. Зрештою, є ще профспілка - вона чим займається?
Анонім до Анонім Показати IP 31 Січня 2016 11:03
так і мєнтів можуть послати, причому каменюку кинути навздогін
сергій до анонім до Анонім Показати IP 21 Лютого 2016 17:44
Профспілка була тоді коли міліціанти їй гроші здавали, а зараз вона хвіс піджала як будь-то її не має, і в загалі ні чім вона не допомагає, лише подарунки на Новий рік давала, а про лікування, тощо в профспілці грошей не має,ні в чому тебе не захищає можливо хтось і відпочивав по путівках у санаторіях від профспілки, но це були не прості міліціонери, це чергове вибивання грошей у працівників міліції.
ку Показати IP 31 Січня 2016 12:08
При тому що КУпАП це один із нормативних актів з яким їм прийдеться стикнутися в роботі.
Анонім до ку Показати IP 31 Січня 2016 17:58
атестаційна комісія встановлює не стільки професійну придатність, тобто знання законодавства кандидата, як його минулу діяльність. це справа не 5 хвилин на засіданні комісії, де заходять всі потоком
ку до аноніма до Анонім Показати IP 31 Січня 2016 21:00
Ооооо ну то тоді мені все зрозуміло. Можна ставити крапку.
Житель Показати IP 31 Січня 2016 20:36
З надійних джерел відомо що у Ковелі вартість 3000у.о для інспектора. Чим вища посада тим **подарунок** вище. Про результати комісії ясно на перед! Інформація достовірна тільки прокуратурі пох*й, вона в долі! НА КІЛ ВСІХ ПОСАДИТИ!!!!!
андрій до Житель Показати IP 1 Лютого 2016 23:50
ну то якщо ти все знаєш, а прокуратурі похююю то оголоси хто де коли просить 3000 у.о. назви прізвища цих людей, а так твоє достовірно відомо просто ні до чого так просто трьоп...
Житель Показати IP 14 Лютого 2016 14:26
Не забудьте при переатестації залишити Раульця І. і його команду розшуку. Вся його робота поставлена на гроші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus