USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Біля Луцького автозаводу побудують церкву?

29 Липня 2009 13:45
В обласному центрі Волині на вулиці Рівненській могла б постати ще одна культова споруда. Проте депутати Луцької міськради сьогодні, 29 липня, відстрочили розгляд цього цього питання до наступної сесії, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Головний архітектор Луцька Георгій Шевчук розповів про плани молодого священика та громади вірян збудувати чергову церкву на вулиці Рівненській. Храм опісля майбутнього затвердження містобудівельного обґрунтування має постати у сквері навпроти зупинки поблизу Луцького автозаводу.
 
Це питання спричинило невеличку дискусію поміж депутатами. Так, обранець луцької громади Олег Іванюк поцікавився зовнішнім оформленням споруди, аби вона не спотворила «обличчя» вулиці Рівненської. Мовляв, у громади під час нинішньої економічної кризи може не стати коштів збудувати гарний храм. А ось депутат Сергій Григоренко обережно поцікавився конфесійною приналежністю громади. Проте всі обранці громади зійшлися на думці, що нові церкви – потрібні.
 
Але, навіть ґрунтуючись на цій тезі, депутати із третьої спроби не змогли прийняти рішення про затвердження містобудівельного обґрунтування розташування Свято-Воскресенської церкви на вулиці Рівненькій у місті Луцьку.
 
Першого разу лишень 17 депутатів віддали свої голоси за таке рішення. Наступне голосування мало змінило ситуацію – 20 голосів «за». Третє голосування у підсумку дало 22 «позитивних» голоси, проте рішення із цього питання таки не було прийняте, адже мінімально потрібна кількість голосів «за» – 24.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus