USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Білий дім спростував інформацію про припинення військової допомоги Україні

19 Червня 2021 11:35
Речниця Білого дому Джен Псакі спростувала інформацію Politico щодо заморожування реалізації плану з надання 100 мільйонів доларів військової допомоги Україні.

Про це йдеться в її заяві від п’ятниці, 18 червня, передає ТСН.

«Ідея про те, що ми стримуємо допомогу Україні в сфері безпеки, – це нонсенс. Буквально минулого тижня – напередодні саміту США-Росія – ми надали пакет допомоги у сфері безпеки на суму 150 мільйонів доларів», – нагадала вона.

Псакі зауважила, що США «надали всю суму, виділену Конгресом в межах ініціативи з надання допомоги Україні в сфері безпеки».

Окрім того, продовжила речниця Білого дому, за два дні до саміту з Путіним Байден публічно заявив, що США продовжать надавати Україні допомогу, щоб країна «могла протистояти фізичної агресії Росії».

«Ми також підготували резервні фонди на випадок подальшого вторгнення Росії в Україну. Як президент Байден прямо сказав президенту Путіну, ми будемо непохитно підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України», – наголосила вона.

Раніше у Politico з посиланням на чотирьох поінформованих джерел повідомляли, що Білий дім готував для Києва новий пакет військової допомоги на 100 мільйонів доларів, зокрема з летальним озброєнням, однак поставив на паузу подальші кроки на тлі відведення військ РФ від кордонів з Україною і підготовки до зустрічі Байдена з Путіним.

Нещодавно Міністерство оборони США затвердило другу частину пакету безпекової допомоги Україні на суму 150 млн доларів за програмою USAI.

У березні Пентагон також виділив 125 мільйонів доларів для підвищення оборонного потенціалу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus