USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

У Сенаті США підтримали збільшення військової допомоги Україні до $300 мільйонів

22 Квітня 2021 10:06
У США Комітет закордонних справ Сенату схвалив збільшення щорічної допомоги Україні у сфері безпеки до 300 мільйонів доларів.

Про це 21 квітня повідомила посол України в Штатах Оксана Маркарова у Фейсбуці.

За її словами, законопроект Про партнерство з Україною у сфері безпеки (Ukraine Security Partnership Act) підтримали всі члени комітету.

Згідно з документом, Київ отримає від США також летальну зброю.

«Цей законопроект є вкрай важливим і своєчасним в умовах ескалації агресивної поведінки Росії щодо України і нарощування військової присутності на кордоні і в окупованому Криму», – зазначила посол.

Далі, нагадала Маркарова, законопроект повинні схвалити в американському Конгресі.

Відзначимо, згаданий документ, крім іншого, прискорює передачу надлишків бойової техніки і озброєння Україні і закликає до стратегії, яка заохочує країни-партнери робити те саме, а також санкціонує чотири мільйони доларів у рік на підготовку українських офіцерів у рамках Міжнародної програми військової освіти та підготовки (IMET).

Аби законопроєкт став чинним, його мають підтримати в Сенаті, Палаті Представників. Насамкінець ініціативу повинен підписати президент США. До речі, співавторами проекту є сенатори від обох провідних партій США.

Раніше тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін заявила, що США можуть розширити присутність американських військовослужбовців в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Презент Показати IP 22 Квітня 2021 10:37
Кредит чи халява?
123 Показати IP 22 Квітня 2021 13:30
Це капля в морі, от така підтримка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus