USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Біткоїн цієї ночі втрачав половину своєї вартості

13 Березня 2020 12:03
У ніч на 13 березня біткоїни різко обвалився до $ 3 800, тобто втративши за добу понад 50% вартості. Тим часом, друга за капіталізацією криптовалюта Ethereum опустилася нижче $ 100 вперше з грудня 2018 року.

Про це повідомляє видання Forklog.

За словами співзасновника платформи ShapeShift Еріка Ворхеса, біткоїни залишаються засобом заощадження, незважаючи на обвал.

Як повідомляється, після обвалу біткоїн за лічені хвилини виріс до $ 5 200, а Ethereum на Coinbase став по $ 122.

Співзасновник інвесткомпанії 10T Holdings Ден Тапіеро розкритикував тих, хто говорить про неспроможність біткоїна. На його думку, це єдиний вільний ринок. Актив може впасти на 50% за день, але йому не потрібна держава для стабілізації.

Станом на 4:30 UTC, ціна біткоїна торгується вище $ 5 000. В аналітичній компанії Coinmetrics цей випадок назвали найгіршим днем в історії Ethereum.

За даними CoinGecko, капіталізація ринку опускалася до $ 125 млрд, потім відновилася в районі $ 145 млрд. Капіталізація біткоїна становить $ 94 млрд.

Обсяг торгів біткоїн-ф'ючерсами на Bakkt і Чиказькій товарній біржі (CME) за добу перевищив $ 720 млн. Згідно з Bitwise, на 10 довірених біржах обсяг торгів біткоїном становив $ 5,63 млрд.

Під час падіння сильно постраждав страховий фонд деривативної біржі BitMEX. Торги на ній були припинені.

Глава біржі FTX стверджує, що торги призупинила й біржа опціонів Deribit. Як тільки припинилися ліквідації на обох майданчиках, біткоїн виріс вище $ 5 000. Глава біржі впевнений, що причиною настільки різкого падіння став механізм ліквідації на BitMEX.

Це не єдине історичне падіння за останню добу. Індекс Dow Jones під час американської сесії опустився на 10% - денний антирекорд, і це найгірший тримісячний період в історії британського фінансового ринку з 1720 року.

Як повідомлялося, фондовий ринок США впав на 7 відсотків при відкритті. Нью-Йоркська фондова біржа призупинила роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus