USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бюджет 2021: як зміняться податки після індексації

3 Листопада 2020 20:39
Індексація підвищить ставки акцизного податку на алкоголь, екологічного податку та рентної плати в середньому на 12%.

Про це йдеться в інфографіці, опублікованій Міністерством фінансів, пише Економічна правда.

Індексація передбачає корекцію податкових ставок на індекс споживчих цін або на індекс цін виробників ставок податків, визначених в абсолютних значеннях.

Так, за даними відомства, ставки в середньому зміняться на 12%.

Рента за спеціальне використання поверхневої води зросте за мінімальною ставкою на 0,03 гривні за кубічний метр, за максимальною – на 0,17 гривні.

Рента за користування підземною водою для напоїв зросте на 0,008 грн за літр.
Рентна плата за метр кубічний сосни зросте на 6,7 гривні за мінімальною та 31,9 гривні за максимальною ставкою. Для дубу мінімальна зросте на 11,3 гривень, максимальна – на 83,9 гривень.

Акцизні податки на алкогольні напої зростуть на 11,5-11,8%. Це підвищить середні ціни за пляшку наступним чином:

горілка – +4%;

кріплені та ігристі вина – в межах +1,6%;

коньяк – +2,8%.

Ціна на пиво майже не зазнає змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Shurshun Показати IP 3 Листопада 2020 22:45
максимальный подарок от проекта 4101-д (от народных избранников, а не в редакции минфина) получат бюджеты ТЕРРИТОРИАЛЬНЫХ ОБЩИН - в статью 283, которая определяет категории земель, которые НЕ подлежат налогообложению всобачили чудную по содержанию и последствиям норму в следующей редакции: «283.1.11. землі залізничного транспорту, що перебувають у державній власності або власності чи постійному користуванні підприємств, частка державної власності у статутному капіталі яких становить 50 і більше відсотків, в частині смуг відведення залізниць під залізничним полотном та його облаштуванням» налоговые споры 2018 года в отношении того, как на земельном участке отобразить ОСВОБОЖДЕННЫЕ от налога земли «смуг відведення залізниць під залізничним полотном» станут гораздо увлекательнее: во-первых, земля НЕ будет декларироваться ибо она НЕОБЪЕКТ во-вторых, те местные советы, которые в 2018 получили 25% налога и право на субвенцию из государственного бюджета, в 2021 НЕ получат НИЧЕГО и даже права на субвенцию ибо НЕДЕКЛАРИРУЕМЫЙ НЕОБЪЕКТ - т.е. этакая форма НЕ льготы - но ПЛАТИТЬ НЕ НАДО

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus