USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бюджет Луцька 2014 «розкроїли»

28 Жовтня 2014 19:00
Луцькрада планує змінити бюджет Луцька 2014. Це стосуватиметься фіннсування соціальної допомоги, медицини, освіти, безпеки лучан та сфери ЖКГ.

ЗБІЛЬШЕННЯ ДОХОДІВ ЗАГАЛЬНОГО ФОНДУ БЮДЖЕТУ

Загальний фонд бюджету планують збільшити на 5.315810 мільйона гривень за рахунок наджоджень з обласного бюджету. Натомість 65 900 гривень з державного бюджету, які мали б використати для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», надходити вже не будуть. Однак, переконують у міськраді, ці кошти "перекриються" субвенціями із обласного бюджету. Їх сума становитиме 5.38171 мільйона.

Отримані гроші в Луцькраді "перепадуть":

1. Управлінню охорони здоров’я - 5.187118 мільйона гривень. А це: 4.089 мільйона гривень на проведення розрахунків за надані сеанси гемодіалізу, 778.418 тисячі гривень на проведення перитонеального діалізу, 319.7 тисячі гривень на забезпечення заходів з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет (центри первинної медико-санітарної допомоги - 259 700 гривень, для дитячої поліклініки – 60 000 гривень).

2. Департаменту соціальної політики – 108.9 тисячі гривень. Зокрема: 13.604 тисячі гривень на здійснення компенсаційних виплат інвалідам на бензин, ремонт, техобслуговування автотранспорту, 1.604 тисячі гривень - встановлення телефонів інвалідам, 3.1 тисячі гривень - на оздоровлення інвалідів та ветеранів й 100 тисяч гривень на пільгове медичне забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

3. Виконавчому комітету міської ради – 41.812 тисячі гривень для підготовки та проведення проміжних виборів до обласної ради.

ЗБІЛЬШЕННЯ ВИДАТКІВ ЗАГАЛЬНОГО ФОНДУ

Окрім того, із загального фонду планують витратити ще 531.38 тисячі гривень.

22 500 гривень - управлінню охорони здоров’я для придбання тест-смужок для глюкометрів дітям, хворим цукровим діабетом, у Луцьку міську дитячу поліклініку.

19 000 гривень - управлінню освіти на реалізацію проекту «Підвищення рівня безпеки дітей у дошкільних навчальних закладах міста Луцьк шляхом впровадження системи безпеки «тривожна кнопка».

66 000 гривень - виконавчому комітету на реалізацію заходів Програми забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинності на 2013-2015 (навчання керівного складу рот охорони, загонів оборони для боротьби з незаконно створеними озброєними формуваннями агресора).

380 000 гривень - бюджету розвитку на проведення капітальних видатків. Ще мають передати 200 тисяч гривень департаменту житлово-комунального господарства на капітальний ремонт прибудинкових територій.

43 880 гривень - переможцям конкурсу проектів місцевих ініціатив: 25 000 гривень управлінню освіти на реалізацію проекту «Підвищення рівня безпеки дітей у дошкільних навчальних закладах міста Луцька шляхом впровадження системи безпеки «тривожна кнопка» та 18 880 гривень виконавчому комітету на реалізацію проекту «Луцька агломерація – співпраця і розвиток місцевих громад прилеглих територій».

ЗМЕНШЕННЯ ВИДАТКІВ ЗАГАЛЬНОГО ФОНДУ БЮДЖЕТУ МІСТА

Так, згідно з розрахунками і пропозиціями управління фінансів та бюджету Луцькради, видатки загального фонду бюджету міста будуть скорочені на 487. 5 тисячі гривень.

Недостача коштів торкнеться:

- Виконавчого комітету – 290 тисячі гривень. А це кошти, які будуть зняті з реалізації проекту «Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку» – 200 тисяч гривень, зменшать фінансування програми розвитку транскордонного та міжрегіонального співробітництва міста Луцька на 2013-2014 роки – 40 тисяч гривень, програми підтримки дітей, молоді, жінок та сім’ї на період до 2015 року на 50 тисяч гривень.

- Департаменту соціальної політики: на компенсаційні виплати за пільгові перевезення учнів та студентів міста - 50 тисяч гривень.

- Управління розвитку підприємництва та реклами: на реалізацію Програми підтримки малого підприємництва у місті Луцьку на 2013-2014 роки в сумі 100 тисяч гривень.

- Резервного фонду бюджету міста - 47.5 тисячі гривень.

ПЕРЕРОЗПОДІЛ АСИГНУВАНЬ ІЗ БЮДЖЕТУ РОЗВИТКУ

Планують в Луцькраді «розкроїти» й бюджет розвитку, зокрема:

У зв’язку з придбанням квартири для дітей-сиріт та необхідністю її умеблювання - збільшити видатки виконавчому комітету на придбання меблів в сумі 15 270 гривень за рахунок їх зменшення управлінню капітального будівництва на придбання житла.

У зв’язку з необхідністю підготовчих робіт з реконструкції зоокутка під зоопарк - збільшити видатки на 415 700 гривень за рахунок їх зменшення на співфінансування інвестиційного проекту модернізації зоопарків.

У зв’язку з додатковою потребою в коштах на капітальний ремонт об’єктів благоустрою - збільшити видатки департаменту житлово-комунального господарства на 205 300 гривень за рахунок їх зменшення на придбання обладнання об’єктів благоустрою – 161 700 гривень, на капітальний ремонт мостів та доріг – 43 600 гривень.

У зв’язку з потребою проведення ремонту приміщення комунальної установи трудового архіву - збільшити видатки управлінню капітального будівництва на 50 000 гривень за рахунок зменшення асигнувань виконавчому комітету на будівництво притулку для бездомних тварин.

У зв’язку з потребою в додатковому фінансуванні на придбання мобільного цифрового рентгенодіагностичного апарату для міської клінічної лікарні - збільшити видатки на 34 900 гривень за рахунок їх зменшення на придбання та встановлення ліфта - 29 900 гривень, та зменшення видатків на капітальний ремонт відділення анестезіології – 5 000 гривень.

Також пропонують збільшити видатки на придбання медичного обладнання для КЗ «Луцький ЦПМСД №2» в сумі 35 000 гривень за рахунок їх зменшення на придбання металопластикових вікон.

Перерозподіл асигнувань в освіті буде таким: збільшать видатки управлінню капітального будівництва на капітальний ремонт електрообладнання майстерні в ЗОШ №7 на 8 000 гривень, на капітальний ремонт покрівлі музичної школи №1 на 10 000 гривень за рахунок зменшення видатків на реконструкцію зовнішніх огороджуючи конструктивів в актових залах шкіл.

Окрім того, пропонують в Луцькраді збільшити доходи спеціального фонду бюджету міста за рахунок додаткових надходжень до цільового фонду на 640 000 гривень.

Також хочуть збільшити доходи спеціального фонду бюджету міста на 95.425297 мільйона гривень за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Такі пропоновані зміни члени постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів вчора, 27-го жовтня, розглянули й рекомендують депутатам Луцької міської ради їх затвердити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
НІНА ЛОГІКА Показати IP 29 Жовтня 2014 10:47
коментар було видалено
НІНА ЛОГІКА до НІНА ЛОГІКА Показати IP 30 Жовтня 2014 09:04
Шановні модератори, а в моєму пості, який ви видалили не було нецензурних слів, відсутні там образи, немає там і слів, які породжували б ворожнечу національного рівня. ТАМ БУЛА ОБГРУНТОВАНА КРИТИКА ПЕРЕДІЛУ БЮДЖЕТУ, який подеребанили і в громади не спитали. Окрім того - в бюджеті багато фікції. Хочу зауважити, що сама кілька разів бувала на бюджетних комісіях (навіть закритого типу) і знаю, які у них там "чудеса". А ВИ, ЗАМІСТЬ ТОГО, ЩОБ БОРОТИСЬ ЗА СПРАВЕДЛИВІСТЬ І БУТИ БЛИЖЧИМИ ДО ЛЮДЕЙ І ДАЛІ ПІДТРИМУЙТЕ ТИХ, ХТО ЇХ ОБКРАДАЄ! Зрештою, кожен платник податку має право знати, на що "скинувся"! А раз ви так активно видалаєте критику депутатської роботи і т.д. - то ви ЗААНГАЖОВАНЕ видання. І я, як знана в громаді людина, буду на кожному кроці говорити про те, як ви виставляєте фактаж, як розпаляєте тут конфлікти,як скриваєте правду та маніпулюєте людьми!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus