USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бюджет Волинської області – прийнятий. Вільних залишків лише 5,5 млн

11 Лютого 2021 13:24
Депутати затвердили головний кошторис області.

Відповідне рішення прийняли під час пленарного засідання 4 чергової сесії Волиньради 11 лютого.

Зі слів директора департаменту фінансів Ігоря Никитюка, бюджет області у 2020 році був виконаний на 96,3%. Область минулого року недоотримала 30,8 мільйона гривень доходів. В першу чергу вдалося профінансувати незахищені статті, але на кінець року залишилося 12 мільйонів гривень кредиторської заборгованості, що також вплине на бюджет 2021 року, оскільки згодом ці борги треба буде погашати, зазначив очільник департаменту.

Загалом бюджет області на 2021 рік запланований в обсязі 2,4 мільярда гривень. Основні видатки – це виплата заробітної плати і захищені статті. 80% видатків з обласного бюджету йдуть на освіту та охорону здоров’я.

Капітальні видатки заплановані в обсязі 22,4 мільйона гривень. 15 мільйонів планують виділити на ковідний фонд, 5,9 мільйона на реконструкцію приміщення хірургічного корпусу обласної лікарні та 1,5 мільйона на ремонт Горохівського психоневрологічного інтернату.

Зі слів Ігоря Никитюка, найближчим часом області доведеться брати середньострокову позику у держказначействі через відсутність вільних залишків, адже їх в обласному бюджеті – всього лише 5,5 мільйона гривень.

Крім того, голова бюджетної комісії запропонував до проекту рішення внести зміну, яка стосується виділення коштів на співфінансування реставраційних робіт садиби Лесі Українки в Колодяжному, які мають фінансуватися з ДФРР.

Після обговорення депутати затвердили запропонований проект бюджету. Однак, вже скоро вони будуть повертатися до цього питання, оскільки треба врахувати кредиторську заборгованість, яка виникла уже після того, як проект був сформований.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Отакої Показати IP 11 Лютого 2021 16:14
Бюджет Волині-80 млн.євро-це перемога і кінець епохи бідності.Це ціна одного футболіста,отакої...
Волинянин Показати IP 11 Лютого 2021 22:43
Догосподарювались !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus