USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Замість комунальних об’єктів обласний бюджет змушений фінансувати держструктури

11 Жовтня 2016 14:58
Депутати обласної ради зауважують, що з подачі облдержадміністрації, комунальні заклади, яким потрібна першочергова допомога, ігнорують, натомість на держструктури кошти виділяють.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії сьогодні, 11 жовтня.

Так, до прикладу, в змінах до бюджету області, вказані видатки на військові частини та правоохоронні органи, у тому числі й 400 тисяч на Головне управління Нацполіції Волині.

Директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк пояснив, що 400 тисяч пропонується виділити на відеокамери для міста Луцька у рамках програми "Безпечне місто". Ще 100 тисяч передбачається для обласного військкомату.

Однак, як зауважив депутат Вячеслав Рубльов, крім цих видатків кошти пропонують виділити на ремонт казарм для військових частин, які передислоковуються на Волинь. Він звернув увагу на те, що нині видатки з держбюджету на Міністерство оборони це не тисячі, а мільярди гривень. У той час, коли до простих солдатів ці гроші так і не доходять: волонтери продовжують їм возити допомогу. Крім того, коли військові частини переїжджають, то на їх облаштування на новому місці Міноборони зобов’язане виділяти кошти. Звичайно, ніхто не відмовляється від видатків на оборону, але, зауважив він, є чимало запитань до того, як використовуються кошти державного бюджету, про що Міноборони не поспішає звітувати.

Натомість під час обговорення змін до обласного бюджету з’ясувалося, що низка об’єктів комунальної власності потребують фінансування на ремонти: це обласний академічний театр ляльок, Музей волинської ікони та обласна психіатрична лікарня. На них, зауважують депутати, не виділено жодної копійки.

«У мене є претензії до голови ОДА, в чиїй компетенції ці питання. Чому він не піднімає ці проблеми, якщо про все давно відомо?», - звернувся до колег депутат Святослав Кравчук.

У підсумку члени бюджетної комісії вирішили доручити департаменту фінансів під час наступного перерозподілу коштів врахувати потреби цих трьох закладів. А також запропонували в майбутньому віднайти 100 тисяч гривень на вуличне освітлення для села Череваха Маневицького району.

Крім того, в змінах до проекту рішення пропонується виділити 200 тисяч гривень на ремонт дороги Липляни-Луцьк-Жидичин, забравши по 100 тисяч гривень з співфінансування об’єктів Шацької та Зимненської ОТГ. Більше змін депутати не пропонували, аби розпорядники коштів змогли освоїти їм виділені ресурси до кінця року.

Як зазначив Ігор Никитюк, за підсумками 9 місяців є перевиконання дохідної частини обласного бюджету на 23,9 мільйона гривень. Ще на 2 мільйони пропонується зменшити резервний фонд, тож перерозподілити мають в області понад 25 мільйонів. арто зауважити, що більшість коштів перерозподіляються в межах прийнятих програм, які були недофінансовані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
капець державі Показати IP 11 Жовтня 2016 15:30
Чи згідні Ви, що від сільської ради, району і до столиці у владі зараз - бандити і бариги... ?
Святослав Показати IP 11 Жовтня 2016 16:41
Зараз?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus