USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Бюджетні кошти політичні партії витрачають на політичну рекламу, – нардеп від Волині

26 Липня 2018 17:12
Про будівництво школи в селі Стобихівка, залучені кошти на округ, парламентську кризу, «євробляхи», ціни на молоко, ліс та державне фінансування політичних партій. Ірина Констанкевич у прямому ефірі телеканалу «Аверс» прозвітувала про підсумки роботи в парламенті та на окрузі перед парламентськими канікулами.

Про це повідомляється на сайті народного депутата Ірини Констанкевич.

«Якщо говорити про підсумки, то цей парламентський рік продемонстрував, що в нас є парламентська криза і вкрай необхідних 226 голосів немає, а коаліція лише на папері», - повідомила парламентар.

За два роки роботи в парламенті Ірина Констанкевич залучила на свій округ майже 47 мільйонів гривень.Гроші отримали 172 школи і 19 садочків, 52 медичних заклади, 32 заклади культури та спорту та 47 громад. В загальному, за два роки кошти отримали 322 об’єкти, які розташовані на окрузі нардепа.

«Проголошений мною принцип, що кошти мають надійти у більшість громад, там де потрібно відремонтувати школу чи добудувати садочок, реконструювати будинок культури, перекритb дах у ФАПІ, багато таких об’єктів і отримали кошти», - розповіла Ірина Констанкевич.

Нарешті зрушило з місця будівництво школи в селі Стобихівка Камінь-Каширського району. Батьки стобихівських школярів заявили, що не пустять дітей до школи, допоки в селі не збудують новий навчальний заклад, зараз діти навчаються в аварійній будівлі, а нову школу їм обіцяють вже десять років.

«З останього траншу у п’ять мільйонів,який прийшов на громаду, півмільйона буде виділено на школу. Отримавши ці кошти, вони зможуть зробити перші кроки і розпочати це будівництво. Гроші має виділити ще і районна адміністрація, передбачаються кошти і на рівні області, бо тільки спільно, об’єднавши зусилля ми зможемо розпочати будівництво нинішнього року», - переконана нардеп.

Не всі знають, але українці із своїх кишень щиро фінансують політичні партії. У 2018 році на фінансування партій з держбюджету виділили півмільярда гривень, а це гроші платників податків. Щороку сума фінансування зростає на сотні мільйонів. Отримати гроші з держбюджету мають право ті партії, які на парламентських виборах подолали п’ятивідсотковий бар’єр, то ж нині півмільярда гривень ділять між собою шість партій: Народний фронт, Блок Петра Порошенка, Самопоміч, Опозиційний блок, Радикальна партія Олега Ляшка та Батьківщина. Найбільше має Народний фронт – 132 мільйона гривень, Блок Петра Порошенка – 130 мільйонів гривень.

Як відзначила Ірина Констанкевич, гроші партії витрачають переважно на політичну рекламу, якою рясно обвішують міста України та наголосила, що такі гроші викидати на фінансування партій, коли в Україні багато важливіших проблем не на часі.

«Ми, платники податків мусимо сплачувати утримання партій, які витрачають ці гроші на політичну рекламу. В мене виникає питання чи потрібно нам утримувати партії, коли нам немає за що утримувати медицину, профтехосвіту, коли на батьківські кошти отримуються школи та садочки?», - обурювалася Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus