USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

БЮТ звинувачує Ющенка в ліквідації судів, які вели справи проти нього

8 Жовтня 2008 16:50
Фракція БЮТ звинувачує Президента в «розправі» над низкою апеляційних судів, які займалися справами, де фігурує він сам і очільники його секретаріату. Цю інформацію озвучив у парламенті представник БЮТ Сергій Соболєв,  – 8 жовтня повідомляють «Волинські Новини».
«Почалася пряма розправа з неугодними суддями в Україні. Як нам стало відомо, готується указ Президента, який, як ми розуміємо співпаде з указом про розпуск парламенту, де передбачається ліквідувати чотири апеляційні господарські суди», – повідомив депутат.
«Ліквідація цих судів чомусь співпадає з найбільш резонансними справами, де прямо замішаний Президент України, заступник керівника секретаріату Президента Пукшин і сам Балога», – наголосив депутат.
За його словами, йдеться про Запорізький апеляційний суд, який розглядає справу «Дніпроенерго», Київський апеляційний госпсуд, який розглядав ліквідацію «Укргазенерго» та «Росукренерго», Житомирський апеляційний госпсуд, який займався справою кримського «Титану» і Дмитра Фірташа, а також Луганський апеляційний госпсуд, де розглядається незаконність приватизації «Луганськтепловозу».
«Ця ліквідація іде в повний розріз з Конституцією, де передбачено у президента право на створення судів, але не на ліквідацію», – зазначив бютівець.
Він також відзначив, що ця ліквідація мала б відбутися за погодженням з головою Верховного суду, яку як відомо очолює Василь Онопенко, який до цього обрання був одним з лідерів БЮТ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Жовтня 2008 12:05
Ющенко продався за величезні гроші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus