USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Бійці АТО духовно зцілювалися, розписуючи писанки у Луцьку

13 Квітня 2017 22:47
Напередодні Великодніх свят бійці, котрі проходять реабілітацію в обласному госпіталі інвалідів після бойових дій на сході України, мали можливість поринути у світ писанкарства в обласному краєзнавчому музеї.

Дійство відбулося за сприяння заслуженого діяча мистецтв України Віталія Іваницького, в рамках благодійного проекту «Мистецька терапія», який проводить обласний благодійний фонд «Рідна Волинь», інформує Віталій Іваницький.

Волинські солдати з цікавістю оглянули традиційну обласну виставку «Волинська писанка», від науковців та фахівців краєзнавчого музею почули багато корисної і нової інформації з історії писанкарства, дізнались про походження волинської писанки та крашанки з древніх часів і до сьогодення.

Але найцікавішим моментом спілкування бійців у цьому храмі історії писанкарства була участь кожного солдата у майстер-класі по розпису своєї індивідуальної писанки, який майстерно провела завідуюча етнографічним відділом Людмила Мірошниченко-Гусак.

Кожен воїн з дитячим ентузіазмом та неймовірним захопленням і серйозною дорослою відповідальністю створював власну писанку, щоб на Великдень, у родинному колі, потішити своїм мистецтвом розпису пасхального яйця дітей, дружину, батьків.

У своєрідному конкурсі з розпису писанок кожен із солдатів мав можливість проявити свою фантазію, а розписане пасхальне яйце солдата, 51-ї військової бригади Павла Юрчука, за словами працівників краєзнавчого музею, могло б прикрасити не одну виставку справжніх майстрів писанкарства.

Лікар обласного госпіталю інвалідів Руслан Ізмаілов теж підтвердив думку щодо позитивного впливу такого психологічного лікування, яке за посередництвом «Мистецької терапії» постійно проводиться для поранених бійців АТО і в духовному плані дієво сприяє покращенню їхнього морального стану.

Бійці щиро подякували усім організаторам цієї незабутньої зустрічі за захоплюючу мандрівку в багатий світ мистецтва писанки, домашню атмосферу спілкування і відмітили, що такі душевні мистецькі зустрічі позитивно впливають на їхню реабілітацію після повернення з АТО.

Як оберіг свого зцілення від тілесних і духовних ран, кожен солдат взяв з собою власноруч розписану пасхальну писанку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus