USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бійці АТО зможуть проголосувати за рішенням суду

23 Жовтня 2014 13:52
Військові, які не встигли змінити виборчі адреси, зможуть голосувати, отримавши відповідне судове рішення.

Проголосувати на парламентських виборах 26 жовтня у зоні проведення антитерористичної операції зможуть 10 тисяч військовослужбовців, які встигли змінити виборчі адреси. Про це журналістам повідомив міністр оборони Степан Полторак, - повідомляє «Тиждень».

Він пояснив, що ті військовослужбовці, що встигли змінити свої виборчі адреси в установлений законом термін, зможуть проголосувати на найближчій до місця їхньої дислокації дільниці.

До слова, військовослужбовців, які знаходяться в зоні АТО і не включні до реєстру виборців, як повідомляє «УНІАН», - близько 40 тисяч.

Міністр оборони не виключив, що частина військовослужбовців у зоні АТО зможуть взяти участь у виборах, отримавши відповідне судове рішення.

“На жаль, не прийнятий закон (щодо можливості проголосувати всім військовослужбовцям у зоні АТО). Тому проблему ми вирішуємо двома шляхами. Ми внесли в реєстр виборців частину військовослужбовців, але часу було мало. Інші військовослужбовці подають в суди, щоб відстояти своє право на голосування”, - сказав Полторак.

Нагадаємо, 20 жовтня український парламент не підтримав зміни до законодавства про вибори, які дозволили б голосувати на виборах українським бійцям, що перебувають у зоні АТО.

21 жовтня президент Петро Порошенко заявив, що до реєстрів внесені 10 тисяч військових у зоні АТО, які матимуть змогу проголосувати на виборах.

Згодом голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що це питання спільно можуть вирішити ЦВК і Міноборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus