USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Благодійний модний показ: у Луцьку збирали кошти для потреб 100-ї бригади

15 Березня 2024 11:23
У четвер, 14 березня, в приміщенні Волинського академічного обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка модельна агенція Марини Занюк MZM організувала благодійний модний івент Fashion Day. Впродовж заходу збирали кошти для потреб 100-ї бригади.

Як пояснила Анна Рекретюк – танцівниця, яка пішла служити у військо і за чиєї ініціативи проводили збір, планують переобладнати прохідне авто на спеціалізоване – кейсевак для вивезення поранених із позицій, важкопрохідних місць, куди звичайний медичний автомобіль не може дістатися, для 53-го батальйону 100-ї бригади ЗСУ.
«Коли ти їдеш в багажнику пікапа з пораненим і молишся за його життя, намагаєшся зробити все, що можна в той момент, а ти просто літаєш у тому багажнику через те, яка ця дорога. І повірте, ті 25 хвилин, навіть якщо водій встигає за 20 – це ціла вічність. Через це збір, який ми сьогодні разом робимо, дай Бог, врятує не одне життя наших бійців.

Дякую вам за все і, скориставшись нагодою, хочу сказати: ми всі звикли до того, що донатити потрібно, ми звикли до того, що є багато волонтерів, які роблять величезну роботу, і ми всі звикли до того, що фактично долучаємось до допомоги саме фінансової в першу чергу. Але є речі, які не покриють донатами волонтери, які не купиш ні за які гроші, тому що нам дуже потрібні добровольці. Нам дуже потрібні люди, які допоможуть, які підсилять нашу армію, які стануть з нами пліч-о-пліч на захист держави», – звернулася до присутніх Анна Рекретюк.
Читати ще: «Малюю серцем»: у Луцьку дружини загиблих Героїв представили власні картини. Фото

Ведучою івенту стала блогерка та співачка Аліна Жук. Вона подякувала за організацію ініціативи та заспівала пісні «Ромашки сині» і «Волошковий цвіт». Також з музичними композиціями виступили Сергій Скулинець та Віктор Верба.
На першому поверсі в холі театру гостей зустрів Fashion-ярмарок місцевих виробників: представників бізнесу, сфери послуг, б’юті, легкої промисловості, майстрів hand made та інших. Однією з них стала Дарина – UGC-creator, яка виготовляє сумочки ручної роботи. На один виріб, каже, витрачає п’ять-шість днів.
«Я в цій справі вже досить довго, до речі, тут ще є картини, які я малювала, коли мій тато пішов на війну. Зокрема через це мені подобається ця ініціатива, власне, всі донати перейдуть на підтримку ЗСУ», – поділилася дівчина.
Читати ще: У Нововолинську відкрилася виставка картин дружин загиблих Героїв

З привітальним словом до учасників заходу звернулися директор департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий та власниця модельної агенції MZM Марина Занюк.
«На сьогодні fashion-івенти проводять у всьому світі, кожна країна робить такі заходи з благодійною метою: на підтримку екологічних організацій, захисників тварин, реконструкції культури, архітектури та багатьох різних соціальних проєктів. Наш івент має зовсім іншу мету – підтримати Збройні сили, наших захисників і захисниць. А на сьогодні це є основою, тому перш за все хочеться подякувати кожному з вас, тому що я знаю, що сьогодні буде великий аукціон, і кожен стане частинкою доброти, щоб наші воїни змогли отримати автомобіль для евакуації, який буде рятувати сотні і сотні життів», – зазначив Володимир Захожий.
Марина Занюк подякувала усім, хто долучився до заходу, та додала, що найбільше завдячує Євгену Хотимчуку – українському письменнику, заслуженому журналісту України, шеф-редактору всеукраїнського тижневика «Вісник+К», який став «хрещеним батьком» модельної агенції MZM і в 2001 році дав старт роботи її власниці.
«Так сталося, що свого часу ми почали давати конкурси краси, і Марина Занюк виграла в «Міс Вісник». Я дуже тішуся нею, вона дуже гарна, розумна, ставала в Польщі «Міс Слов'яночкою», перемагала на конкурсах Волині і Луцька. І з часом вона розправила крила й створила власне модельне агентство», – розповів Євген Хотимчук.
Приємним подарунком для гостей стала розповідь від стилістки Ольги Іванової про тренди сезонів весна-літо 2024.

У межах програми заходу провели і покази місцевих дизайнерів, модельєрів та брендів: OZI, Ірина Дяченко, Альона Чіні, ТМ Едельвіка, Лілія Радіцька, Vovna, Barley, Opposition, Art Ladies, Sema, Parasolka, NamystA.
Окрім того, організатори події провели багато розіграшів з цінними подарунками від партнерів. Тож кожен міг насолодитися атмосферою івенту, а головне – підтримати донатом бійців 53-го батальйону 100-ї бригади ЗСУ.

Христина КРОТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus