USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Благоустрій центрального пляжу Луцька: заслуга влади чи «моржів»?

30 Червня 2014 19:00
Незважаючи на те, що нинішнє літо не поспішає тішити волинян спекотними днями, купальний сезон все ж розпочався. Так, кожного недощового вікенду вервечка лучан із рушниками та покривалами тягнеться до центрального пляжу біля річки Стир, що, за відсутності кращої альтернативи, став одним з найпопулярніших місць відпочинку.

Однак, є люди, які не уявляють власного життя без води – і під час лютих морозів, і в спекотне літо. До таких активних борців за здоровий спосіб життя відносяться вихідці із ГО «Клуб любителів зимового плавання». Кажуть, що левову частку праці у впорядкування пляжу вклали саме вони.

Луцькі «моржі» постійно стежать за станом центрального пляжу, тож Інформаційне агентство Волинські Новини вирішило поцікавитись у спортсменів, чого ж саме не вистачає прирічковій території, та хто насправді опікується благоустроєм узбережжя річки Стир.

Рятувальники без човнів

Варто зазначити, що на протилежному від пляжу березі Стиру функціонує стаціонарний пост, на якому постійно чергують рятувальники. Його можна ідентифікувати здалеку – по помаранчевих рятувальних кругах, розвішених на деревах.

Однак, зі слів «моржа» із 10-річним стажем Олександр Данилюка, (який, до слова, заробляє на життя виготовленням пам’ятників та бруківки, однак, незважаючи на таку, м’яко кажучи, специфічну роботу, не втрачає щирості та оптимізму) для повноцінної та якісної роботи луцьким рятувальникам бракує човнів.
Також величезною проблемою є сміття, яке краяни залишають після «вдало проведених» вікендів:

«Багато волинян проводять тут вікенди. Вихідні минають, а натомість залишається гора відходів. Для дотримання чистоти на цій території представники місцевої влади майже нічого не зробили. Хоча інколи ходить чоловік і прибирає сміття», - запевняє Олександр.

Щоправда, як пояснив лучанин, перед Водохрещем волинські посадовці вклали дощечки на трап для сходження до води. Однак на цьому благочинність від волинських посадовців закінчилась.

Хто насправді займається благоустроєм Центрального пляжу: «моржі» чи влада?

Варто зазначити, що, незважаючи на усі нюанси, пляж перебуває в досить хорошому стані. Серед вагомих плюсів – інформаційна дошка з правилами поведінки на воді та інструкцією, як уникнути нещасних випадків та заходами надання невідкладної медичної допомоги при утопленні.
Також на пляжі обладнали пісочницю для найменших відвідувачів.

Заблукати у траві по пояс любителям водних процедур не загрожує, адже на пляжі спозарання працюють газонокосарі, тому уся територія – гарненько впорядкована, а свіжоскошена трава лежить рівненькими смужками, наче на футбольному полі. Ймовірно, цю траву згодом використають для годування звірят у Луцькому зоопарку.
Утім, зі слів заступника директора департаменту ЖКГ Луцької міської ради Миколи Осіюка, покосили траву комунальники із КП «Парки та сквери».

«Вони й займаються деревами на території центрального пляжу. А ось пофарбували елементи майданчика та відремонтували його комплектуючі працівники ЖКП № 3», - підкреслив посадовець.

Й справді, «грибочки» для відпочинку та кабінки для переодягання - у цілковитій чистоті та яскраво розмальовані. Смітники – через кожні декілька метрів.

Однак, член «Клубу любителів зимового плавання» Олександр Данилюк запевняє, що благоустроєм території, що навколо Стиру, займаються виключно члени клубу любителів холодного плавання.

«Власним коштом поставили тренажери, лавочки, грибочки, доріжку між вагончиками, шведську стінку, перекладину. Наші люди розмалювали кабінки для переодягання та гірки, посадили дерева», - каже Олександр.

Сходи до річки: кому «файно», а кому «ледве дихають»

Окрім цього, сходи у саму річку «насилу дихають». Так, самі східці - у напівзруйнованому вигляді, до того ж на одних відсутній поручень.

«Ті сходи, що ведуть до води, пофарбували та відремонтували за міський кошт. Те, що вони не усім подобаються, не наша вина. Комусь зависокі, комусь низькі. Всім не догодиш. А от центральні сходи від паркової алеї плануємо забетонувати уже до кінця літа», - додає Микола Осіюк.

Але «морж» Олександр зовсім іншої думки про волинських представників влади:

«Вони приходять, запитують про наші проблеми. Ми їх з хлібом та сіллю зустрічаємо, однак, через деякий час посадовці просто забувають про обіцяне», - з сумом зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Андрій Показати IP 30 Червня 2014 23:35
Про які заслуги мова?Самі смітите ,самі прибирайте.Аби тільки було біди.Перед суспільством в цілому і громадою зокрема стоять такі серйозні виклики,а ви бідкаєтися такими дрібницями...
я Показати IP 1 Липня 2014 08:31
из мелочей состоит жизнь...
морж!!! Показати IP 1 Липня 2014 09:42
фото з якого року?я на цей пляж ходжу 10років ізимою,і літом?
Хвотограф до морж!!! Показати IP 3 Липня 2014 13:24
Свіжі!!! в червні зроблені
фотограф Показати IP 1 Липня 2014 10:11
фото актуальні. Цього місяця
Самооборона Показати IP 1 Липня 2014 10:14
влада б аквапарк побудувала вля лучан. а те що на фотографіях на пляж схоже. річка замулена із корягами, внизу течії коров миють. тільки аквапарк.
Петро Показати IP 1 Липня 2014 11:09
Село над річкою з мангалами і "моржами"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus