USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

«Благовіст Волині» збирає кошти для дітей, чиї батьки загинули в зоні АТО

8 Червня 2015 14:56
У Луцьку фестиваль “Благовіст Волині” відбувся у день, коли Православна церква вшановує пам’ять Усіх Святих. Тому молитви під час богослужінь підносили за кожного, хто був у цей час у Божому домі, за його рідних та близьких, за усіх, на цій землі ще сущих, - повідомили у прес-службі Волинської єпархії.

І з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта в усіх храмах Волинської єпархії Української православної церкви молилися за здоров’я усіх діток, а також поминали земляків, які загинули, виконуючи свій військовий обов’язок під час АТО на сході України. Благословення від владики присутнім на фестивалі передав секретар єпархії протоієрей Миколай Бондарук.

Фестиваль “Благовіст Волині” – це авторський проект Волинської єпархії УПЦ і вже має свою історію, і свої традиції. Духовна пісня – це те, як сказав на відкритті голова Волинської обласної ради Валентин Вітер, що зворушує кожну християнську душу, це та добра звістка, яка особливо потрібна сьогодні кожному із нас.

І закономірно, що під час гала-концерту фестивалю, який відбувся у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі, однією з перших прозвучала “Молитва за Україну”, яку виконав архієрейський хор. “Боже великий, єдиний, нам Україну храни!” – мабуть, це одне з тих молитовних звучать, які нині звучать чи не найчастіше.

На сході держави триває неоголошена війна, гинуть люди. Волинь вже віддала понад 120 життів. І в пам’ять про загиблих, які виконували військовий обов’язок і віддали свої життя за мирне небо над рідним краєм, присутні на гала-концерті вшанували їх хвилиною мовчання.

Перед початком фестивалю “Благовіст Волині” духовенство єпархії і представники влади поклали квіти до стели загиблих на сході України, поклали до неї вінок від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, помолилися за спокій душ загиблих. І слова пісні, яку і під час концерту перед театром, і вже потім на гала-концерті виконував хор “Покров” недільної школи при кафедральному Свято-Покровському храмі Луцька, щоразу зворушував серця. Пісня об’єднувала, згуртовувала, бо співали діти про те, що не хочуть грати у війну і тримати в руках автомата… Адже дійсність нині вривається і в життя дітей, які через це рано дорослішають, вони пробують догукатися, достукатись до дорослих, аби ті почули їх.

Директор фестивалю, голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук каже, що торік Волинська єпархія УПЦ не проводила фестивалю “Волинський благовіст”, бо у країні починалася неоголошена війна, яка триває і досі. Менше біди у нас не стало, і якщо в минулі роки за кошти, пожертвувані під час фестивалю “Волинський благовіст” Волинська єпархія УПЦ допомагала сиротам, незрячим, дітей з вадами слуху – та багато кому треба було допомогти! То ж нині збирали кошти і для волинських дітей, батьки яких загинули у зоні АТО.

Як повідомила прес-служба Волинської єпархії, пожертви вже у вечір проведення фестивалю становили понад 100 тисяч гривень. Карнавки для пожертв цієї неділі стояли у храмах єпархії і зібрали 80 тисяч гривень, і милосердні люди, які прийшли на фестиваль духовної пісні, накидали у карнавки не мало – не багато, а таки 30 тисяч гривень. Збір пожертв ще триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
ХМ Показати IP 8 Червня 2015 15:42
Цікаво чому ніхто не коментує,це ж московська церква....)))
МВ до ХМ Показати IP 8 Червня 2015 15:53
і якій заборонили бігборди по Луцьку з приводи реклами даного концерту... діло, лучани де ви ??
99999 до ХМ Показати IP 8 Червня 2015 17:26
прикинь ти перший !!!!!
мда Показати IP 8 Червня 2015 15:55
а УПЦ КП що кинули до скриньки і скільки?? мовчать брати -християни....
ліда Показати IP 8 Червня 2015 16:34
Чудовий фестиваль. Нехай береже нас всіх Господь. Велика вдячність організаторам.
Прихожанин УПЦ КП Показати IP 8 Червня 2015 17:36
ЦІ ТВАРЮКИ НА МОСКВУ ГРОШІ ЗБИРАЮТЬ. НЕМОЖНА ДОПУСТИТИ ПРОВЕДЕННЯ ТАКИХ ФЕСТИВАЛІВ НА ВОЛИНІ
Прихожанин УПЦ КП до Прихожанин УПЦ КП Показати IP 8 Червня 2015 18:03
ЧО ВИ САМЕ ГОЛОВНЕ ВИДАЛИЛИ? ХАЙ ВАЛЯТЬ З ЛУЦЬКА ЦІ СКОТИИ
ліда до Прихожанин УПЦ КП Показати IP 8 Червня 2015 18:42
Неймовірно, скільки ненависті в словах. Невже це християни, що люблять ближнього?
Анонім до ліда Показати IP 8 Червня 2015 20:07
яка "церква", такі і прихожани, чому тут дивуватись.
Дмитро Показати IP 8 Червня 2015 21:55
Де можна знайти відео гала концерту, що був у драмтеатрі?
Любов Показати IP 9 Червня 2015 09:03
Слава, Блгу! Дякуємо за чудовий концерт! Дай Боже здоров'я тим людям, які це все організували, подарували стільки радості в цей важчий час, та й добру справу зробили, зібравши кошти для дітей, батьки , яких загинули в зоні АТО.! Нехай Божа благодать і любов буде завжди з ВАМИ! Спаси, ВАС, ГОСПОДИ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus