USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Близька Порошенку і Гонтаревій інвестгрупа збагатилась на 5 млрд

31 Серпня 2017 20:54
Прес-служба інвестиційної групи ICU повідомила, що закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд (ЗНВКІФ) "Відновлення", що входить до складу ICU, вирішив взяти участь в аукціоні із продажу активів банків-банкрутів, що пройде на американському майданчику First Financial Network (FFN).

Про це пишуть«Українські новини».

Зокрема, ТОВ "Інвестиційний Капітал Україна", що входить у групу ICU, прийняло рішення про збільшення статутного капіталу ЗНВКІФ "Відновлення" з 4 млн до 5 млрд грн.

Компанія затвердила проспект емісії фонду для здійснення інвестиційної діяльності, що має бути зареєстровано Національною комісією з цінних паперів і фондового ринку.

"У планах компанії робота із проблемними активами, у тому числі нерухомістю, що реалізується українськими банками й Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Фонд також планує взяти участь в аукціонах, організованих First Financial Network (FFN) (Перша фінансова мережа)", - повідомив керівник підрозділу з управління локальними активами групи ICU Григорій Овчаренко.

19 вересня американські спеціалізовані майданчики First Financial Network (FFN) і The Debt Exchange, Inc. (Debt) проведуть дебютні продажі прострочених кредитів від імені Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. На FFN пройдуть торги пакетом з 52 кредитів, які перебувають у заставі НБУ, на суму 170 млн доларів.

Ці кредити було надано комерційним структурам, а заставою за ними виступають різний продуктовий бізнес, завод з виробництва обладнання, компанії з переробки сільгосппродукції, нерухомість та інше. Пакет з 52 кредитів продається одним лотом.

Debt проведе закритий аукціон від імені Фонду гарантування вкладів вартістю 240 млн доларів.

Debt було створено в 2000 році, її штаб-квартира перебуває в Бостоні (США), закордонні офіси розташовані у Великій Британії, Іспанії, Італії й Німеччині, а FFN, заснована в 1989 році, має штаб-квартиру в Оклахома-сіті (США).

Обидві компанії просувають власні електронні платформи з торгівлі боргами.

У червні управляючий директор ICU Макар Пасенюк заявив, що група має намір залучити 200 млн доларів у власний фонд управління проблемними активами, що буде займатися distressed (проблемними) активами.

ICU надає послуги з торгівлі цінними паперами, інвестиційно-банківські послуги, а також здійснює управління активами інститутів спільного інвестування. Компанію створено в червні 2006 року. До її складу входять інвестиційна компанія, компанія з управління активами й ПАТ "Банк Авангард".

Основними своїми контролерами ICU називає Макара Пасенюка і Костянтина Стеценка (по 41,7% акцій).

Нагадаємо, співвласницею групи ICU до призначення главою НБУ була Валерія Гонтарева. У 2014-2016 рр. вона задекларувала дохід від продажу частки в ICU на рівні 100 млн грн.

Група ICU також є близькою до Президента Петра Порошенка. Вона займалася продажем російських активів корпорації «Рошен» (які, зрештою, так і не продані).

Макар Пасенюк вважається одним з найближчих радників П. Порошенка. Його називали одним з претендентів на посаду глави Адміністрації Президента після відставки Ложкіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ВОЛОДЯ ЗГОРАНСЬКИЙ Показати IP 31 Серпня 2017 23:57
ОДНОГОЛОСНО ПИДТРИМАЕМО ПЕЦЮ И В ЦЬОМУ ПИТАННИ! ХТО ЗА???
Рома Показати IP 1 Вересня 2017 06:56
Пипец!!! Они просто грабители!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus