USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Близько 125 тисяч українців зареєструвалися на складання іспиту зі знання державної мови

17 Грудня 2021 07:40
За минулі п’ять місяців місяців, на складання іспиту щодо рівня володіння державною мовою зареєструвалися майже 125 тисяч людей.

Про це під час брифінгу повідомила Голова Національної комісії зі стандартів державної мови Орися Демська, передає УНН.

«За час іспитування у системі зареєструвалися майже 125 тисяч осіб. Комісія видала понад 72 тисячі сертифікатів (з них 364 для осіб, які мають намір набути громадянство України). Дані Національного агентства України з питань державної служби свідчать, що іспит не став на перешкоді працевлаштуванню державних службовців: у другому кварталі на державну службу було призначено понад 13 тисяч осіб, у третьому (час початку іспитування) – понад 18 тисяч осіб», – повідомила Демська.

Також, вона нагадала, що штатний розпис Комісії передбачає усього 29 працівників, на кожного з яких лягає «титанічне навантаження» з урахуванням масштабності іспитування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus