USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бомжі та колишні «зеки» волинській владі не потрібні?

5 Листопада 2008 18:10
Волинський обласний центр обліку та соціальної адаптації бездомних громадян та осіб, звільнених із місць позбавлення волі, досі не відкрито через відсутність бюджетного фінансування. Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань захисту населення, ветеранів-пенсіонерів, трудових ресурсів, – інформує 5 листопада репортер «Волинських Новин».
Керівник громадської організації «Софія-Шанс» Ярослав Костюк розповів, як його організація займається адаптацією колишніх в’язнів. За словами пана Костюка, таких людей після звільнення з місць позбавлення волі практично ніхто не хоче приймати на роботу. Вони виходять із колоній із «35 гривнями в кишені, спортивним костюмом і берцями». Як стверджує керівник «Софії-Шанс», юристи організації проводять по колоніях роботу. Бажаючі після відбуття терміну покарання приїжджають на вулицю Володимирську, де є місце для проживання 10-12 чоловік. Головною умовою, за словами пана Костюка, є те, щоб ці люди бажали працювати. Їм надається робота, харчування та місце проживання. Після 2-3 місяців багато хто повертається до родичів.
За словами начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської облдержадміністрації Володимира Кеца, на базі громадської організації «Софія-Шанс» планувалося відкрити обласний центр обліку та соціальної адаптації бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі. Зокрема, як стверджує пан Кец, з допомогою юристів такого центру бездомні мали би змогу вирішити проблеми з особистими документами, а також прожити кілька ночей під дахом над головою.
Проте, попри наявність затвердженої програми і положення щодо центру, справа і досі стоїть на місці. Основна проблема – те, що відповідні кошти у бюджеті не передбачені і вирішення питання частково «гальмується» на рівні головного фінансового управління ОДА. Голова депутатської комісії Петро Камельчук запропонував вирішити це питання при формуванні обласного бюджету на наступний рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus