USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Боронив Батьківщину з перших днів війни: додому на щиті повертається волинянин Андрій Таренда

22 Березня 2023 09:51
Сьогодні орієнтовно об 11 годині назавжди додому в село Лище повернеться 29-річний захисник Андрій Таренда.

Як повідомив заступник Підгайцівського сільського голови Валентин Приходько, юнак із перших днів війни впродовж восьми місяців боронив Україну на передовій, воював у найгарячіших точках на сході держави.

На жаль, війна обірвала молоде життя у жовтні 2022 року. Мати, яка так мріяла обійняти свою добру дитину, сьогодні зустріне сина-героя в домовині.

«Майже пів року рідні чекали звістки від військового командування про долю Андрія, та лише нині тіло ідентифікували. Тепер везуть до рідного села, аби ми усією громадою могли гідно вшанувати нашого захисника, подякувати його рідним за сина, який, попри неповні 30 років, пішов до війська й мужньо боронив Україну від окупантів», – зазначив Валентин Приходько.

Тож усіх жителів Підгайцівської громади просять вийти та гідно зустріти жалобний кортеж із тілом Захисника, який їхатиме у Лищі вулицями Центральною, Молодіжною, Вишневою, Степовою з зупинкою біля домівки.

Після прощань вдома від батьківської хати траурна хода прямуватиме вулицями Гіляровського, Шкільною до місцевої церкви Різдва Іоанна Хрестителя, де відбудеться чин похорону. Далі процесія рухатиметься на кладовище, що на вулиці Шкільній.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині. Вічна слава, честь і пам’ять Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus