USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Боєць «Світязя», який ледве вижив у Іловайську, через суд добився компенсації

13 Січня 2016 16:47
Бійці Батальону «Світязь» судяться за одноразову грошову допомогу, що пов’язана із отриманням інвалідності у зоні проведення АТО.

Колишній боєць спец роти «Світязь» Сергій Булік, який під час виходу з Іловайська у серпні 2014 року отримав численні поранення, таки виграв суд і добився призначення йому компенсації у повному розмірі.

Річ у тім, що одноразову допомогу у зв’язку з втратою працездатності внаслідок виконання службових обов’язків йому виплатили в розмірі 30 тисяч. Тобто в розмірі п'ятирічного грошового забезпечення за останньою посадою, згідно з Законом про міліцію, який діяв до березня 2015 року. Але він, позиваючись до Міністерства внутрішніх справ та ГУ Нацполіції в області переконує, що має право на виплату компенсації в розмірі 200-кратного прожиткового мінімуму, встановленого змінами до закону, які стали чинними 12 березня 2015 року.

Перше судове засідання у справі відбулося 5 січня в Окружному адміністративному суді.

Заслухавши всіх присутніх сторін процесу, колегія суддів при головуючому судді Андрієві Ксензюку винесла ухвалу про те, щоб залучити третім відповідачем у справі Управління МВС у Волинській області – структуру, яка подавала документи Сергія Буліка для виплати допомоги, і яка на сьогоднішній день перебуває у стані ліквідації.

З цієї причини у судовому процесі було оголошено перерву для повідомлення відповідача і отримання від нього заперечення.

Наступне засідання відбулося сьогодні, 13 січня о 9:15 годині, у якому суд у складі Ксензюка А.Я., Ковальчука В.Д., Валюха В.М. позов задовольнив у повному обсязі та прийняв рішення визнати протиправними дії Міністерства внутрішніх справ України, Управління Міністерства внутрішніх справ України у Волинській області, щодо нарахування та виплати одноразової грошової допомоги Буліку Сергію Ярославовичу в розмірі 30 240,00 (тридцять тисяч двісті сорок) гривень та зобов'язати Міністерство внутрішніх справ України, Головне Управління Національної поліції у Волинській області здійснити перерахунок - нарахування (розрахунок) та виплату Буліку Сергію Ярославовичу одноразової грошової допомоги, у зв'язку з травмою, заподіяною йому під час виконання ним службових обов'язків, що призвело до встановлення 2 групи інвалідності у відповідності до вимог частини 6 статті 23 Закону України "Про Міліцію", виходячи із 200-кратного розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб.

На судове засідання жоден із Відповідачів не з’явився.

Крім того, 12 січня 2016 року відбулось судове засідання у аналогічній справі за позовом Ткачука Андрія Васильовича, яке також було перенесено на 22 січня для залучення у справу співвідповідача Управління Міністерства внутрішніх справ України у Волинській області за клопотанням представника Ткачука Андрія, Чуріної Яни, яке було задоволено в судовому засіданні.

Тож подальша доля бійця, щодо перерахування та донарахування йому суми виплаченої одноразової грошової допомоги буде вирішена 22 січня 2016 року у судовому засіданні Окружного адміністративного суду Волинської області, де головуючим по справі є суддя Ковальчук Володимир Дмитрович.

Посилання на телевізійні сюжети, що були випущені по цих справах:

http://tv.112.ua/novosti-1/novosti-112-vypusk-ot-1000-06012016-283441.html

(5:55 хвилина)

http://ictv.ua/embed/117359 (03:30 хвилина)

http://112.ua/video/novosti-112-vypusk-ot-2300-12012016-184019.html

(13:04 хвилина).

Яна ЧУРІНА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus