USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Боєздатність військ, які Росія підготувала в Білорусі, буде обмеженою, – британська розвідка

26 Січня 2023 14:58
За даними британської розвідки, РФ завершила в Білорусі підготовку 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії (ГМСД) зі складу 1-ї гвардійської танкової армії, яка зазнала значних на початку війни.

Про це, як пише «Європейська правда», йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Навчання ГСМД проводилися з осені 2022 року.

«Більшість особового складу 2-ї ГМСД зараз повернулася до Росії, після чого майже напевно буде знову задіяна в операціях в Україні» – йдеться в огляді.

Читати ще: ISW спрогнозував, коли може бути наступ з Білорусі

За оцінками британської розвідки, зараз вона складається переважно з мобілізованого особового складу, який експлуатує стару техніку, взяту зі складів.

«Її боєздатність, ймовірно, буде обмеженою, незважаючи на кількатижневу підготовку» – йдеться в огляді.

Читати ще: Британська розвідка відзначила все більшу легітимізацію ПВК «Вагнер», яка стала ключовою у війні

«Існує реальна можливість того, що інші російські підрозділи проходять ротацію в Білорусі для аналогічної підготовки, і що Росія продовжить використовувати цю модель для відновлення і підготовки підрозділів щоб підтримувати свої сили в Україні» – вважає британська розвідка.

Додамо, за оцінками британської розвідки, наміри Росії розширювати армію вказують на те, що Кремль вбачає попереду період з імовірними ризиками збройних конфліктів. Проте організувати таке розширення війська буде непросто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus