USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Бої тривають: у ЗСУ спростували заяви росіян про захоплення Мар'їнки

25 Грудня 2023 19:27
У Силах оборони спростували інформацію російської пропаганди про захоплення Марʼїнки.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону сказав речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передає Укрінформ.

«Бої за Марʼїнку тривають, наразі наші військовослужбовці перебувають в адміністративних кордонах Марʼїнки. Але місто вщент знищено. Говорити про повне захоплення Марʼїнки некоректно», – наголосив Штупун.

Він також прокоментував ситуацію в районі Авдіївки.

«Наразі ми стійко тримаємо оборону. Загроза завжди є – оточення, прориву. Але ми підтягуємо резерви, ми переформатовуємся, ми завдаємо ворогу втрат. Щодня він втрачає там 300-400 осіб мертвими та пораненими, і дуже багато військової техніки», – зазначив речник.

За словами Штупуна, ворог підтягує техніку, але вона вже не нова, не тої якості, що була раніше. Також ворог регулярно підтягує особовий склад.

Він повідомив, що на Запорізькому напрямку, в районі Роботиного, у ворога теж немає успіху.

«Там просувань ворога немає, але росіяни весь час намагаються йти вперед, відбити те, що втратили раніше. За останні три дні на цьому напрямку наші військові захопили в полон дві великі групи окупантів. Вони здалися практично без бою. Моральний стан на тому напрямку у ворога надломлений. Одна група просто здалася «на голос», після кількох наших пострілів в повітря», – констатував Штупун.

У мережі показали кадри із вщент знищеної Мар’їнки.
Читати ще: "Дякуємо Су-34 РФ за дурість": українські сили ППО побили рекорд зі збиття літаків

Вдень російські ЗМІ поширили інформацію, про те, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу доповів главі Кремля Володимиру Путіну про нібито взяття під контроль міста Мар’їнка на Донеччині.

Крім того, раніше у британській розвідці заявили, що важкі бої за контроль над зруйнованим містом Мар’їнка та його околицями на південному сході України все ще тривають, проте великий прогрес РФ у цій ділянці фронту сумнівний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus