USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бойова нічия «Волині» у матчі з лідером чемпіонату. Фоторепортаж

4 Квітня 2019 08:15
Поєдинок 21 туру для «Волині» повинен був стати свого роду тестом на готовність боротися за підвищення у класі, оскільки до Луцька завітав лідер чемпіонату СК «Дніпро-1», який уже на понад 10 очок випереджає найближчих конкурентів в боротьбі за місце в еліті.

Андрій Тлумак, який нарешті відбув дискваліфікацію та вперше навесні з’явився у технічній зоні «Волині», не став вносити значних змін до складу команди в порівнянні з рекордною домашньо-виїзною перемогою над «Сумами», повернувши до основи відбувшого дискваліфікацію Сергія Сімініна та опустивши на лівий фланг захисту Артура Западню.

Зі стартових хвилин гру активніше розпочали гості, які у більшості ситуацій виявлялися на долі секунди швидшими та спритнішими за підопічних Тлумака. Перший підхід до воріт Богдана Когута звершився подачею Чичикова та переводом м’яча на кутовий, який лучани не без проблем відбили завдяки вдалій грі Міхи Горопевшека головою.

«Волинь» же в першій половині тайму відзначалася частими переводами м’яча на правий фланг атаки, де, як і завжди, активним був Денис Кожанов. Проте сьогодні йому було не так просто минути захист суперника. Варто також відзначити вдалу гру на виході та за межами власного штрафного голкіпера гостей Юрчука.

На 12 хвилині матчу гості дещо неочікувано відкрили рахунок: Ігорю Когуту вдалося ідеально точно та сильно пробити метрів з 25 у дальню «дев’ятку» воріт «Волині»: 0-1.

Ще за 2 хвилини у гостей виникла нагода організувати хорошу атаку, але скористатися невдалим виносом у виконанні Василя Курка нападникам «Дніпра» не вдалося.

«Волинь» же свій момент використала на всі 100%. Екс-гравець лучан Юрій Романюк на лівому фланзі сфолив проти Ростислава Волошиновича, Кожанов прострілив на ближню штангу, м’яч трохи політав у штрафній гостей та опинився на нозі Валерія Болденкова, який і переправив його у ворота: 1-1.

Після цього гра дещо заспокоїлась, а з важливих подій у першому таймі варто відзначити хіба що жовту картку, яку отримав Ігор Когут за фол на Богданові Когуту та вимушену заміну у гостей, коли через пошкодження поле вимушений був покинути активний Назаренко, замість якого вийшов Сніжко.

На початку другого тайму дніпряни отримали право на штрафний, який завершився метушнею у штрафному лучан та жовтою карткою за симуляцію для Когута, який автоматично залишив свою команду у меншості.

«Волинь» тут же перевела гру на половину поля гостей та створила декілька небезпечних моментів. Спочатку Юрчук врятував гостей після удару Ігоря Карпенка метрів з 10, а за дві хвилини знову Карпенко змарнував реальну нагоду вивести свою команду вперед, коли вийшовши віч-на-віч з кіпером гостей Ігор пробив повз ворота...

Наставник «Волині» моментально зреагував на невдачі молодого форварда та випустив замість нього Олександра Климця. Дві поспіль заміни провів і тренерський штаб гостей: Очигава вийшов замість Чичикова, а Кожушко замінив Куліша.

Надалі темп гри дещо спав, єдиний гольовий момент був у Волошиновича, якого вивели на ударну позицію, але удару Ростислава у дальній кут забракло точності. Дальніми ударами відзначилися захисники «Волині» Сімінін та Болденков, але удар капітана полетів вище воріт, а удар Валерія прийшовся точно до рук Юрченка.

За 15 хвилин до завершення поєдинку Курко двічі протягом хвилини сфолив у центрі поля, отримав дві жовті картки та зрівняв чисельність гравців на полі.

Наприкінці поєдинку «Волинь» таки намагалася організувати фінальний штурм воріт суперника, виконувала небезпечні кутові, але захисникам дніпрян вдалося відбитися. Гості ж могли забивати після контратак у виконанні Загальського та Шаповала, але фінальний свисток арбітра зафіксував бойову та, загалом, справедливу нічию 1-1.

На післяматчевій прес-конференції коуч лучан Андрій Тлумак відзначив, що його команда билася до останнього, однак, на жаль, перемогу вирвати не вдалося.

Наступний поєдинок лучани проведуть 12 квітня на виїзді у Києві проти чергового конкурента за місце в еліті українського футболу «Оболонь-Бровар».

Текст – Богдан Приступа

Фото – Олександр Зелінський
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus