USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Бойовики у Нігерії викрали зі школи понад 300 дівчат

27 Лютого 2021 09:29
Понад три сотні дівчат викрали зі школи-інтернату у Нігерії. Озброєні люди увірвалися до гуртожитку і забрали дітей, водночас заблокувавши правоохоронців та військових на базі поруч.

Про це повідомляє 24 канал.

Це далеко не перший подібний випадок у країні. Бойовики різних озброєних угруповань регулярно та масово викрадають дітей.

317 дівчаток у штаті Замфара в Нігерії потрапили до рук бойовиків. Вони приїхали серед ночі 26 лютого до державної школи-інтернату у місті Джангебе на 20 мотоциклах, увірвалися в гуртожиток і невідомо куди забрали дітей.

Кількість викрадених підтвердила місцева поліція. Вона спільно з військовими терміново розпочали операцію з пошуку зниклих.

Але місцевий мешканець Муса Мустафа розповів Associated Press, що злочинці після нападу на школу атакували й військовий табір, розташований неподалік – якраз для того, щоб армія не могла втрутитися.

Приблизно 500 дівчаток загалом мешкали у школі, та тільки частина з них змогли втекти.

У Нігерії ситуація нестабільна – на території країни діють декілька озброєних угруповань. Окрім нападів на військових та поліцію, вони дозволяють собі грабувати мирні села. Ба більше – не цураються викрадень дітей.

Їх бандити потім обмінюють на викуп або на своїх же «колег» із в’язниць. Водночас влада у Нігерії заявляє, за зразком США, що перемовин із терористами не веде.

Не всі випадки викрадень дітей у Нігерії відомі пресі, але ось найгучніші:

У квітні 2014 року бойовики «Боко Харам» викрали майже 300 дівчаток зі школи в Борно. Понад 100 з них так і не знайшли.

У грудні 2020 року майже 400 учнів викрали зі школи у Кацині. На щастя, врятувати тоді вдалося всіх.

17 лютого 2021 бойовики атакували державний коледж-інтернат у Кагарі – частина учнів зникли, а були й загиблі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мама, бабуся Показати IP 27 Лютого 2021 11:36
Господи, порятуй діток і батькам поверни, благаю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus