USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Бойовики «віджимають» гуманітарну допомогу?

2 Січня 2015 18:30
Представники двох гуманітарних організацій заявили, що бойовики так званих ДНР та ЛНР “віджимають” гуманітарну допомогу.

Так, гуманітарна катастрофа на території Донбасу та Луганщини ускладнюється у зв’язку із некомпетентністю і лицемірством керівництва російсько-терористичних брендів “ДНР” та “ЛНР” – йдеться на сайті міста Маріуполя 0629.

Зі слів представників гуманітарного загону “Вежливая Русь” та гуманітарно-штурмового загону “ЩИТ”, основною проблемою на сьогодні залишається відсутність будь-якого сприяння бойовиків у створенні умов для перетину кордону і безпечної доставки адресатам відповідних вантажів.

Не дивлячись на те, що система збору цільової гуманітарної допомоги для населення Донецької та Луганської областей була організована на території Росії досить таки оперативно, керівники ДНР-ЛНР, зі слів представника ГШЗ “ЩИТ”, не спромагаються навіть забезпечити проїзд волонтерів через російсько-український кордон на територію, підконтрольну бойовикам.

Крім того, діяльності гуманітарних загонів значно перешкоджає прийняте російською владою рішення щодо взяття суміжного кордону і митниці під жорсткий контроль. Як пояснили волонтерам російські військовослужбовці, це викликано збільшенням в “республіках” кількості міжусобиць, плутанини і сум'яття.

Іншою проблемою для волонтерів є неможливість забезпечення керівниками ДНР і ЛНР безпечного пересування автотранспорту гуманітарних груп. Адже, зі слів волонтерів, деяка гуманітарна допомога буквально “віджимається” членами місцевих злочинних угруповань і бійцями батальйону “Восток”, які, своєю чергою, вже не раз були викриті бойовиками у зв'язках із Ахметовим і “зливом” ідей казкової країни зелених чоловічків – “Новоросії”.

При цьому, в середовищі бойовиків все частіше виникають невдоволення у зв'язку з тим, що гуманітарна допомога направляється загалом до мирних мешканців Донбасу і Луганщини, а не до них. Це, кажуть волонтери, ще раз вказує на лицемірство терористів і наявність передумов до подальшого поглиблення гуманітарної катастрофи на окупованих бойовиками територіях східної України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus